Wethouders geven klap op knop | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Piet de Boer

Wethouders geven klap op knop

Wethouders Martijn Bilars en Bert Gotink gaven dinsdag 11 december een klap op de knop waarmee ze een aantal raketten lanceerden vanaf het dak de nieuwbouw naast Leeuwenhorst. Het hoogste punt was bereikt van twee nieuwe gebouwen met gymzaal, dans- en theaterruimte en in een aantal theorie lokalen.

Door Piet de Boer

De kinderen hadden 's ochtends al hun feestje gevierd. Iedereen kreeg een slagroomsoesje met vlaggetje. Traditioneel bij het bereiken van het hoogste punt wordt namelijk de vlag gehesen. Directeur Kees Slats memoreerde de lange voorgeschiedenis van de bouw die begon in oktober van dit jaar. Het eerste gesprek over de uitbreiding vond plaats in 2013. Er bleken toch een aantal hobbeltjes op de weg te liggen. De goedkeuring van plannen liet bijvoorbeeld wat langer op zich wachten. Slats heeft haast. Hij wil graag bankjes en stoelen neerzetten in de aanbouw.

Begin april moeten de leerlingen de lokalen in gebruik kunnen nemen. De voldoening en vreugde was desondanks groot. De 1450 leerlingen hebben straks een goede leeromgeving met voldoende space om in de pauzes een broodje te eten. Want het aantal leerlingen op Leeuwenhorst groeit al enige tijd als een vuurpijl. De capaciteit van het gebouw werd te klein en de school begon bij wijze van spreken uit zijn voegen te kraken. Op dit moment is het maximum aantal leerlingen 1450, zegt de directeur, daar gaan we ook volgend jaar niet overheen. De snelle groei moet namelijk stoppen. Het college van Noordwijkerhout heeft dat als voorwaarde gesteld voor de financiering van deze nieuwbouw. Als de groei toch verder doorzet moet naar andere oplossingen gezocht worden. De noodlokalen worden afgebroken. Wel blijven kinderen uit de eigen gemeente voorrang houden op leerlingen van elders.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>