De mannen van Schulpzand vieren de 1-0 van Ted Duivenvoorde.| Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen ongeslagen aan kop

Sport

voetbal ♦ Na zes competitiewedstrijden staat een trots Van Nispen ongeslagen bovenaan in de Derde Klasse A. Wie dat een paar weken geleden had uitgesproken, zou zeker niet serieus zijn genomen. Met bijna dezelfde ploeg waarmee het vorig jaar op het randje van degraderen stonden, voert het elftal nu de ranglijst aan. De belangrijkste verandering is de inbreng van de nieuwe trainer Roy Schulpzand, die de Zilkers in ieder geval een portie zelfvertrouwen schenkt.

Door Tino de Groot

Het was niet het allerbeste voetbal wat Van Nispen en haar tegenstander Warmunda afgelopen zondag op Sportpark De Zilk lieten zien. Duidelijk was wel dat Van Nispen het initiatief nam. Al vroeg in de wedstrijd kwam Warmunda, na een grove overtreding van één van de gasten, met tien man te staan. De gasten groeven zich nog meer in dan ze vooraf van plan waren geweest en dit resulteerde in een matige pot voetbal. Van Nispen probeerde met man en macht door de stugge verdediging te komen, maar dit ging gepaard met te slordig en te gehaast spel. In plaats van het veld tegen tien man breed te houden kropen de buitenspelers te veel naar het toch al drukke centrum. Toch bracht een prima pass vanuit het middenveld in de 30ste minuut Ted Duivenvoorden in stelling. Hij kreeg de bal op maat en in de loop mee en schoof de bal keurig in het vijandelijke doel. Zonder noemenswaardige kansen sloten beide ploegen de 1e helft af.

Wie gedacht had dat Van Nispen met de felle noordoostenwind in de rug het tegen de tien spelers uit Warmond snel zou klaren kwam bedrogen uit. Het tegendeel was waar. Een onbesuisde actie van één der Van Nispen spelers leverde een strafschop op voor de gasten. Deze werd onberispelijk ingeschoten en na 50 minuten was de stand gewoon weer gelijk. Van Nispen moest een tandje bij schakelen en deed dat ook. Na inbreng van middenvelder Jelle Vleugel kwam er wat meer lijn in het spel van de Zilkers. In misschien wel de sterkste fase van de wedstrijd scoorde Jeffrey van de Geest na een uur spelen op aangeven van Vleugel de 2-1 en maakte Vleugel tien minuten later zelf de 3-1. Toch gaf de dappere tegenstander uit Warmond het nog niet op. Door in nagenoeg dezelfde minuut de stand met een schitterend afstandsschot op 3-2 te zetten, bleven zij in de wedstrijd. Uiteindelijk was het Van der Geest die in de slotfase aan alle onzekerheid een einde maakte door de bal van dichtbij in te tikken. Natuurlijk was de 4-2 overwinning terecht, maar er zal aanstaande zondag door Van Nispen uit een ander vaatje getapt moeten worden om zich het sterke SJZ (wederom op Sportpark De Zilk) van het lijf te houden. Aanvang 14.00 uur.