Afbeelding
Foto: pr

Burgerzaken blijft in Noordwijkerhout

Algemeen

Paspoorten blijven verkrijgbaar in Noordwijkerhout. Tot de voltooiing van het nieuwe raadhuis voor de nieuwe gemeente Noordwijk kan elke Noordwijkerhouter in de eigen plaats de afdeling Burgerzaken (op afspraak) blijven bezoeken.

Door Piet de Boer

Voor de nieuwe manier van werken worden de beide raadhuizen verbouwd. De gebouwen worden de tijdelijke oefenterreinen voor ambtenaren en bestuurders.

Daarom is er geen plaats meer voor de loketten van de afdeling burgerzaken. De gemeente stelt voor de afdeling burgerzaken voor paspoorten, rijbewijzen, ID-kaarten, VOG's (Verklaring Omtrent Gedrag), eigen verklaringen en uittreksels van het BRP (Basisregistratie Personen) te verplaatsen naar Via Antiqua 23. De verbouwing van het raadhuis gaat waarschijnlijk deze maand beginnen.

De nieuwe locatie Burgerzaken blijft een tijdelijke oplossing.

De beslissing over de bouw van een nieuw raadhuis voor alle gemeentelijke diensten zal hoogstens vijf jaar vergen is de verwachting. Maar de uiteindelijke beslissing over wel of geen nieuwbouw wordt genomen door de nieuw gekozen raadsleden. Tot die tijd blijft de afdeling burgerzaken gevestigd op de Via Antiqua.

Na vragen van Sjaak van den Berg (NZLokaal) kijkt het college of er in het kader van het vier kernenbeleid ook een loket in De Zilk geopend wordt. Er verandert wel iets in de procedures.

Bij dit nieuwe dienstloket moeten burgers vooraf een afspraak maken om langs te komen. Wel denkt het college na over de mogelijkheid van bezoek aan huis voor diensten van de afdeling.

Uit de krant