Afbeelding

Vallen en opstaan

Column

Zal wethouder De Jong de eindstreep van zijn wethouderschap halen? Als De Moor, NZLokaal, zijn tegen De Jong aangekondigde motie van wantrouwen doorzet tijdens de komende raadsvergadering, zou het mogelijk zijn.

Al twaalf jaar komt regelmatig 'Het Pesthuis' in de commissievergadering aan de orde. Het Pesthuis, een gemeentelijk monument, staat op instorten. Enkel wat noodverbanden houden de boel nog overeind. De Moor wilde graag van de wethouder horen of hij het goed vond zoals hij de afgelopen tijd met het Pesthuis was omgegaan.

Wethouder De Jong zag het niet zitten om zelf over zijn optreden te oordelen. Dat beviel De Moor niet en zo vlak voor de verkiezingen zegde De Moor, de wethouder de wacht aan. Na twaalf jaar praten wel een beetje laat, maar ja het is verkiezingstijd en dan grijp je alles aan om in het nieuws te komen.

Zou het niet beter zijn, om in plaats van te proberen een wethouder ten val te brengen, de eigenaren, projectontwikkelaars van het Bavo-terrein aan te pakken?

Ooit had de VVD in haar verkiezingsprogram een plan opgenomen om de Engelse Tuin op te knappen en te verbinden met de Waterspeeltuin en de Dierenhoeve. In de Engelse tuin zou dan een theehuisje moeten komen. Kwam niks van terecht. Nog zo'n oud plan: in een oude bollenschuur aan de Langevelderweg woningunits aanbrengen. Van horen zeggen wist NZLokaal, dat er weer plannen waren ingediend. Het college gaf schoorvoetend toe dat er weer plannen waren ingediend, althans, geen vaste plan, maar toch. Zal wel op de agenda van de nieuwe raad komen.

Inmiddels beginnen de politieke partijen zich te roeren. Plannen worden gelanceerd. Van echte eenheid lijkt daarbij geen sprake. Althans Het Noordwijkse kwadraat van de fusiegemeente maakt plannen en die moeten betaald worden door het Noordwijkerhoutse kwadraat. Als je de berichten daarover geloven mag. Zullen we het maar houden op verkiezingsretoriek. De komende maanden zullen er zeker nog heel wat plannetjes gelanceerd worden. Er zijn heel wat 'stoeltjes' te verdelen. Niet alleen de vraag: door wie gaan ze bezet worden, maar ook: waar zullen ze komen te staan. Wel centraal, was de wens. Dus wordt het waarschijnlijk De Duinpan in de Zilk. Politek .... ???

Jacques Looijestijn

Uit de krant