De samenwerkingsraad van kerken in Noordwijkerhout. | Foto: VVV
De samenwerkingsraad van kerken in Noordwijkerhout. | Foto: VVV

Op het bankie met…

Human Interest

vvv ♦ Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast bezoekers ook de lokale inwoners van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze wekelijkse rubriek nemen bezoekers plaats op het bankie dat buiten voor de VVV staat en beantwoorden een aantal vragen. Deze week (vlnr):

Reinder Valkema. Loes Belt, Ada Pennings en Ruud Komijn, van de Alpha cursus (Samenwerkingsraad van kerken in Noordwijkerhout).

Waarom zit u op 't bankie?

Om mensen enthousiast te maken voor het volgen van de Alpha-cursus, die start op vrijdag 21 september.

Bent u hier geboren?

Reinder: Jazeker! Aan de Herenweg, nabij het toenmalig café het Zonnetje. Loes: Ik kom uit Rotterdam maar ik woon hier al 38 jaar. Heb onder andere ook op Leeuwenhorst les gegeven. Ada: Ik ben zelf een Hillegomse, maar mijn moeder is een echte Zilkse, een Van Saase. Ruud: Niet van oorsprong, maar ik vind het wel een leuk dorp.

Wat is hier de leukste plek?

Reinder: Het gebied achter het Bavo terrein richting de Kraaierslaan en Sancta Maria. Loes: Het strand! Ada: Ik vind ook de duinen en het strand het leukste. Ruud: Het centrum met het Witte Kerkje natuurlijk.

Wat doet u in het dagelijks leven?

We zijn allemaal gepensioneerd en doen vrijwilligerswerk.

Wat maakt ons dorp leuker?

Meer groen en een autovrij centrum. De nog bestaande Bavo gebouwen restaureren. Ada: Ik vind het dorp al best heel leuk! Als je ziet met een Noordwijkerhout Culinair of een Shantykoren festival hoeveel mensen daar op af komen. Dat is toch geweldig?

Wat wilt u de lezers nog meegeven?

Noordwijkerhouters en Zilkers oproepen om mee te doen met de Alpha cursus, die vrijdagavond 21 september start in de pastorie van de Victorkerk aan de Sint Victorlaan 11.

Wat is de Alpha cursus?

De Alpha-cursus biedt iedereen gratis de mogelijkheid om in tien avonden (om de 14 dagen) en een zaterdag op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijke of katholieke geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig en leerzaam en bestemd voor iedereen, jong, oud gelovig of niet-gelovig. Meer inlichtingen over de Alpha-cursus in Noordwijkerhout via Reinder Valkema, 0252-375065 of mail naar: alphacursus@dewittekerk.nl

Uit de krant