Guido Pauw, de maker van de aansluittreffer, (archieffoto, 17/3 tegen IJsselmeervogels). | Foto: OP, Arnold Verkade

VVSB en Jong Sparta delen de punten

Sport

Aan een onderhoudende pot voetbal hebben Jong Sparta en VVSB allebei één punt overgehouden. Waar de jonge mannen uit Rotterdam in de eerste helft de overhand hadden, kwam VVSB sterk terug in het tweede bedrijf. Guido Pauw en Tommy Bekooij scoorde namens de Noordwijkerhouters, die veelal luid werden toegejuicht door de flink aantal jonge fans.

Door Stephan van den Burg

Al snel was het raak voor Jong Sparta. Anderhalve minuut had Ayoub Boukhari nodig om Ruben Valk te verschalken. De aanvallende middenvelder van de gastheren kreeg de bal op een presenteerblaadje van Halil Dervisoglu, waarna het een koud kunstje was om de score te openen. VVSB riep het in het begin van de wedstrijd volledig over zichzelf heen om de score hoger op te laten lopen.

De Rotterdammers waren al 6 wedstrijden ongeslagen en lieten duidelijk merken ook wedstrijd nummer 7 te willen winnen. Jong Sparta speelde goed voetbal op de warme kunstgrasmat en liet een aantal flinke kansen onbenut. In de 26e minuut kwam dan toch de 2-0 op het scorebord. Ragnar Ache stond volledig vrij op 15 meter van het doel en rondde bekwaam af. Niet vele later kreeg Ache opnieuw die kans, maar zeilde dat schot wel over het doel van Valk.

Meer druk op Sparta

Na een half uur voetbal kwam ook VVSB beter in de wedstrijd. Tim de Rijk, Guido Pauw en Vladimir Jozic namen het doel van Leonard Nienhuis onder vuur, maar zonder effect. In de tweede helft gaf De Rijk, Tommy Bekooij een levensgrote kans. Echter kopte de flankspeler van VVSB zodanig hard naar de grond dat de bal over het doel van Jong Sparta stuiterde.

Toch werd enkele minuten later de aansluitingstreffer gescoord. Uit een vrije trap van De Rijk kopte Pauw de 2-1 binnen. Het was het startsein voor VVSB om meer druk op Jong Sparta te zetten. Een kwartier na de aansluitingstreffer werd de bevrijdende gelijkmaker gescoord. Scheidsrechter Kevin Puts gaf prima voordeel na een harde tackle van Bradley Martis op Jelmer Vijlbrief. Invaller Mo el Osrouti ontsnapte hierdoor aan de verdediging van Jong Sparta en gaf de bal voor op de geheel vrijstaande Bekooij. Voor de topscoorder van VVSB was dit een koud kunstje om de 2-2 binnen te tikken.

De slotfase van de wedstrijd was bijzonder levendig. Met kunst- en vliegwerk hielden beide doelmannen de gelijke stand in ere. De 2-2 bleef tot de slotseconde op het scorebord staan.

Scoreverloop en opstelling

Jong Sparta – VVSB 2-2: 2. Boukhari 1-0, 26. Ache 2-0, 58. Pauw 2-1, 73. Bekooij 2-2.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief; Theuns (80. Van Pelt), Jozic, De Rijk; Wijks (55. El Osrouti), Pauw, Bekooij (90. Koopman).