Floor van der Linden uit De Zilk. | Foto: pr
Floor van der Linden uit De Zilk. | Foto: pr

KNA op weg naar de WK in Noorwegen

Sport

twirlen ♦ Eenenzeventig deelnemers van de Nederlandse Twirl Equipe vertrokken dinsdag 27 maart naar Lillehammer in Noorwegen. Daar is in het paasweekend het Wereld Kampioenschap Twirlen. Onder leiding van bondscoach Sabina Hoogendijk en trainsters Joyce en Nicole Nederstigt neemt het Nederlandse team het op tegen ruim twintig landen.

Van vereniging KNA uit Noordwijk zullen zestien meiden deelnemen aan dit toernooi. Zij hebben zich allemaal geplaatst tijdens de Nederlands Kampioenschappen in Almere afgelopen januari. De onderdelen waarin er wordt uitgekomen zijn Twirling 1Baton, Twirling 2Baton, Super X Strut, Dancetwirl, Duo Twirling, Twirlteams, Danceteams en een Pompon Team. Een van de deelneemsters van KNA is de 10-jarige Floor van der Linden uit De Zilk.

Zij gaat voor het eerst mee met de Nederlandse Equipe. Zij doet op twee onderdelen mee, namelijk Twirling 1Baton en Dancetwirl. Sinds januari hebben de deelneemsters elk weekend extra getraind om zich goed voor te bereiden op de wedstrijden. Donderdag 29 maart tot en met zondag 1 april zijn de meiden te volgen via de livestream: http://livestream.com/NMF

Uit de krant