Mitchell Theuns van VVSB en Niels Willems van Achilles 29. | Foto: Orange pictures/Perry van de Leuvert Foto: orange pictures

VVSB pakt eerste overwinning van de tweede seizoenshelft

Sport

voetbal ♦ VVSB is de tweede seizoenshelft voortvarend van start gegaan. In een uitwedstrijd bij het geplaagde Achilles'29 wonnen de Noordwijkerhouters met 2-3. Peet van der Slot opende de wedstrijd met een weergaloos doelpunt, waarna Niels Willems alweer snel voor de gelijkmaker zorgde. In de tweede helft zorgde een eigen doelpunt van Justin de Vos en een goal van Mitchell Theuns voor de comfortabele voorsprong. Het eigen doelpunt van Vladimir Jozic was slechts voor de statistieken.

Door Stefan van de Burg

VVSB vertrok met slechts 16 spelers richting Groesbeek. Jelmer Vijlbrief zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit, Sven Verlaan was ziek achtergebleven en Niels van Pelt, Pieter Koopman en Frans van Niel waren allen geblesseerd. Doordat zij er allen niet waren, stonden Mitchell Theuns, Peet van der Slot en Guido Pauw weer eens in de basis van Jack Honsbeek.

In een vrij matige openingsfase van de wedstrijd had VVSB wel veel de bal, maar kon het niet tot nauwelijks door de hechte defensie van Achilles'29 komen. De gastheren kwamen ook maar sporadisch voor het doel van Ruben Valk, die de kopbal van Bart Schiks vlak langs zijn doel zag verdwijnen. In de 28e minuut kwam VVSB op voorsprong door Van der Slot. De verdediger die vandaag op links stond, kapte naar binnen en krulde de bal vanaf 25 meter richting de lange hoek van het doel van Desney Royendijk. Van der Slot's bal was zo scherp en hard geschoten dat de doelman kansloos was en de openingstreffer achter zich zag liggen.

Toch was de voorsprong voor VVSB maar van korte duur. Tien minuten later ontsnapte Niels Willems aan de aandacht van de verdedigers van VVSB. Doelman Ruben Valk twijfelde om uit te komen en werd verrast door de lob van Willems. De lob was goed geplaatst en zorgde voor de gelijkmaker namens Achilles'29.

Na de rust had de thuisploeg direct een grote kans, maar opnieuw kopte Schiks net langs het doel van Valk. In het kwartier wat hierna volgde gaf VVSB gas en overrompelde het de thuisploeg. Spits Pauw zag al snel zijn bal in de korte hoek op de paal belandden. In de 55e minuut kwam VVSB weer op voorsprong. Tommy Bekooij werd alleen op Royendijk afgestuurd, maar schoot op de uitstormende doelman. De rebound kwam voor de voeten van de meegelopen verdediger Justin de Vos, die ietwat ongelukkig de bal over zijn eigen doellijn liep.

Even later verwerkte Royendijk de mooie volley van Pauw tot een corner. Die corner kwam uiteindelijk voor de voeten van Theuns, die met zijn schot voor de 1-3 zorgde. Na dit doelpunt nam de ploeg van Honsbeek weer wat gas terug en gaf het de thuisploeg de kans om weer in de wedstrijd te komen. Dit duurde vrij lang, met nog 10 minuten op de klok zorgde rechtsback Sead Baqic met een kiezelhard schot op de lat weer voor wat rumoer op Sportpark de Heikant. Achilles'29 zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar eigenlijk kwam die ook wel weer wat te laat. De 2-3 was een eigen doelpunt van captain Vladimir Jozic.