Mary Andringa. | Foto: vvv
Mary Andringa. | Foto: vvv

Bakkie met...

Human Interest Een bakkie met...

De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen en een bakkie met:

Mary Andringa, penningmeester/secretariaat Popkoor Bloom

Wat is je connectie met Noordwijkerhout?

Ik woon in Sassenheim maar mijn zus is getrouwd met een Noordwijkerhouter en woont hier al meer dan 35 jaar. Bovendien woont mijn moeder in Topaz Munnekeweij en repeteer ik wekelijks met popkoor Bloom in het gebouw van Scouting Bosgeest. Ik ben dus heel vaak in Noordwijkerhout!

Wat vind je van Noordwijkerhout?

Noordwijkerhout is voor mij een plaats waar ik graag naar toe ga. In de zomer lekker een terrasje pakken of lunchen op het plein bij de Witte Kerk en daarna nog even winkelen. Of genieten van de vele activiteiten die er worden organiseert. Een van de hoogtepunten is voor mij het verlichte corso en de carnavalsoptocht. Mijn vroegste herinnering aan het dorp is de kennismaking met de schoonfamilie van mijn zus, vlak voor haar huwelijk. Gezamenlijk hebben we liedjes gemaakt en andere gekheid bedacht om hun trouwdag onvergetelijk te maken. Pas later ontdekte ik hoe mooi en pittoresk het dorp is en hoe bruisend het verenigingsleven. En zo lekker dicht bij zee.

Het best bewaarde geheim van Noordwijkerhout is:

Mijn zus en ik lijken heel veel op elkaar. Ik word regelmatig aangesproken of mensen groeten mij spontaan. Ik ken die mensen niet, maar ik maak gewoon het praatje en ik zwaai vriendelijk terug. Soms hebben mensen het door en dan volgt een hilarische ontknoping.

Mijn favoriete evenement

Korenslag Bollenstreek! Ik zit in de organisatiecommissie en elk jaar is het een uitdaging om vier koren van hoogstaand niveau te vinden die met elkaar de strijd aangaan. Uiteraard treedt Popkoor Bloom ook op. Zaterdag 7 oktober vindt de negende editie plaats in de theaterzaal van de Schelft. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV, kapsalon Voluum en via info@popkoorbloom.nl. Meer info: www.korenslagbollenstreek.nl

Uit de krant