Afbeelding

Column: uit de raadzaal

Column Uit de Raadzaal

Met een kleurrijk vuurwerk werden de oranjefeesten afgesloten. Het was tevens het einde van het toeristenseizoen. Met de wekelijkse activiteiten en het over het algemeen, prima weer, was het goed toeven in Noordwijkerhout en deed Noordwijkerhout zijn uitstraling van een gezellig dorp alle eer aan.

Noordwijkerhout is weer voor de Noordwijkerhouters. Op het gemeentehuis wordt hard gewerkt door een stuurgroep om het ambtenarenapparaat van Noordwijk en Noordwijkerhout in 'elkaar te schuiven'. Dat is niet zo eenvoudig. Wat de invulling van de burgemeester betreft, is er geen probleem.

Goedhart stelt zich niet beschikbaar en steunt burgemeester Jan Rijpstra in zijn sollicitatie als burgemeester voor de nieuwe fusiegemeente Noordwijk.

Onze muziekverenigingen zijn inmiddels verrast met een verhoging van hun subsidie tot en met 2018. Dat is te danken aan het feit dat de muzieksubsidie in Noordwijk hoger is dan in Noordwijkerhout. Toch dus een voordeel dankzij de komende fusie.

Hoe de subsidie na 2018 zal uitpakken, is afwachten. Een krachtige Noordwijkerhoutse inbreng in de dan te vormen gemeenteraad is dan belangrijk.

De aanstelling van twee sportcoaches bleek geen succes. Er komt nu een 'ander soort' sportcoach. Het is de bedoeling dat hij/zij vooral de jeugd enthousiast maakt om te gaan sporten. Ook de senioren zullen aangemoedigd gaan worden. Nu kent ons dorp een grote variatie aan sportverenigingen. VVSB kent een grote jeugdafdeling, NSL houdt loopcursussen voor beginners, Northa timmert aan de weg en daarnaast zijn er vele mogelijkheden om, als je geïnteresseerd bent, een sport te beoefenen. Ook buiten verenigingsverband. Zo start er wekelijks, vanaf het VVV kantoor, een grote groep dames voor een fikse wandeling. Gediplomeerde gymleraren op de basisschool, die hun leerlingen stimuleren om na de basisschool een sport te beoefenen. Misschien zou het een idee zijn, verenigingen een subsidie te verlenen speciaal voor opvang van de jeugd, waar ze zich voor inzetten. De sportcoaches werden geen succes. Of het onder een andere naam aanstellen van een sportcoach een succes zal worden is afwachten.

Jacques Looijestijn

Uit de krant