De gebouwen van de St Bavo. | Foto: Chris de Jong
De gebouwen van de St Bavo. | Foto: Chris de Jong Foto: chris de jong

Gemeenteraad betaalt Bavoboek niet

Politiek Politiek

boek ♦ In de gemeenteraad vergadering van 1 juni is besloten geen geld te besteden aan het boek over de Bavo. Een project van Miek Smilde en Rivierduinen.

Piet de Boer

"Rivierduinen kan het zelf betalen. Ze verdienen al genoeg met de woningen op het Bavo terrein." Of zoals Jan Janson (PvdA) verklaarde in de commissie Ruimte en Wonen: "We gaan niet ons eigen cadeautje betalen."

De VVD diende een amendement in om de bijdrage terug te schroeven van 10.000 naar 7500 euro en wilde 100 boeken kosteloos ontvangen. De 7500 euro moesten betaald worden uit het portefeuillebedrag voor cultuur en kunst. D66 wilde helemaal niets bijdragen. Net als de Partij van de Arbeid en NZLokaal. Ook het CDA was tegen de 10.000 euro voor het boek in wording.De tatale kosten zijn 45.000 euro. Wel zag hij mogelijkheden om het bedraguit de pot voor cultuur-historie te bekostigen.

Kansloos

Kortom het voorstel van het college was kansloos. De raad weigert geld te betalen voor het cadeautje van Rivierduinen aan Noordwijkerhout. Rivierduinen heeft ook veel gehad aan Noordwijkerhout, stelde Leon Floor van de Partij van de Arbeid. Alleen Groenlinks was voor het beschikbaar stellen van geld voor het afscheidsboek. Het wachten is nu op de reactie van Rivierduinen. Het boek verschijnt in december van dit jaar als alles goed gaat.

Uit de krant