Jong geleerd oud gedaan? | Foto: archief, Annemiek Cornelissen
Jong geleerd oud gedaan? | Foto: archief, Annemiek Cornelissen Foto: annemiek

"Kan jij je omkleden in 20 seconden?"

Ingezonden

Met deze slogan startte Brandweer Hollands Midden vrijdag 26 mei een wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers voor de kazerne Noordwijk.

Met een brandweervoertuig worden huis-aan- huis flyers bezorgd waarin belangstellenden worden uitgenodigd voor één van de twee inloopavonden op 12 en 26 juni.

Werken als vrijwilliger bij de brandweer is een uitdagende baan waarbij een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de samenleving. Naast het blussen van branden en het redden van mens en dier, verleent de brandweer ook hulp bij ongevallen. Denk aan verkeers- en waterongevallen, milieucalamiteiten, ongevallen met gevaarlijke stoffen en schade of dreiging door natuurgeweld.

Bij de kazerne Noordwijk is per direct plaats voor nieuwe vrijwilligers: mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die wonen of werken in Noordwijk en minimaal een aantal dagdelen op werkdagen overdag beschikbaar zijn. De kandidaten beschikken over minimaal een Vmbo-diploma en beheersen de Nederlandse taal. Omdat de brandweer vaak onder zware en moeilijke omstandigheden optreedt, is een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid een absolute voorwaarde.

Inloopavonden

Belangstellenden die willen weten wat het inhoudt om brandweervrijwilliger te zijn, zijn welkom op de inloopavonden op 12 en 26 juni. Aanvang: 19.30 uur bij de brandweerkazerne Noordwijk aan de Duinwetering 102. Tijdens de inloopavonden vertellen vrijwilligers over het werk van de brandweer en hoe een baan gecombineerd kan worden met het werk als brandweervrijwilliger. Belangstellenden die niet in de gelegenheid zijn om op 12 of 26 juni aanwezig te zijn, kunnen op werkdagen contact opnemen met de ploegchef van kazerne Noordwijk, D.P Eijzenga, via 088-2466974 of 06 19913686, e-mail: dickpeter.eijzenga@brandweer.vrhm.nl.

Kazerne Lisse

De brandweer is ook op zoek naar vrijwillige brandweermedewerkers voor de kazerne in Lisse. Met de wervingscampagne wil Brandweer Hollands Midden de instroom van nieuwe vrijwilligers voor de kazerne Lisse verhogen. De campagne van Brandweer Hollands Midden, kazerne Lisse, richt zich op mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Van nieuwe vrijwilligers wordt verwacht dat ze minimaal 3 dagen per week tijdens kantoortijden in Lisse beschikbaar zijn om uit te rukken bij een incident. Dit kunnen bijvoorbeeld kandidaten zijn die onregelmatig werken en daardoor regelmatig overdag beschikbaar zijn omdat ze avond- of nachtdiensten draaien. Ook kandidaten die parttime werken zijn welkom. Naast de beschikbaarheid overdag moeten kandidaten minimaal beschikken over een Vmbo-diploma en de Nederlandse taal beheersen. Belangstellenden die voordat ze besluiten te solliciteren eerst willen zien wat het werk van de brandweer inhoudt, kunnen zich aanmelden voor bezoek aan een oefenavond. Zij kunnen zich aanmelden bij Arco Tuinier, ploegchef kazerne Lisse: 06-19921052, of per mail op arco.tuinier@brandweer.vrhm.nl.

De wervingscampagne sluit op 30 juni.

Uit de krant