Afbeelding

VVSB verliest verdiend van UNA

Sport Sport

VVSB heeft de ongeslagen status van elf wedstrijden niet weten voort te zetten. UNA won verdiend met 3-1. In de eerste helft kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong door Niek van Boekel. Vlak na rust scoorde opnieuw Van Boekel en een minuut later Teun Sebregts. Tommy Bekooij zorgde nog voor de eretreffer.

Door Stefan van den Burg

Zonder de zieke Guido Pauw en Frans van Niel, die een terugslag kent in zijn blessure, trad VVSB aan in Veldhoven. UNA zat vanaf minuut 1 bovenop de spelers van VVSB. De Noordwijkerhouters konden hier maar moeizaam mee omgaan en leden hierdoor veel balverlies. De thuisploeg kwam na een kwartier voetbal op voorsprong. Niek van Boekel krulde de bal om doelman Ruben Valk heen en zorgde voor de openingstreffer.

Een kwartier later kon diezelfde Van Boekel opnieuw vrij uithalen. Nu kon de doelman van VVSB wel zijn hand achter de bal krijgen, waardoor dit schot net over het doel ging. VVSB kon in de eerste helft hier geen kansen tegenover zetten. Ook in de tweede helft begon UNA fel en bracht dit een snel doelpunt op. Het was weer Van Boekel die van de rand van het strafschopgebied uithaalde en doelman Valk kansloos in de korte hoek liet.

VVSB leek nog niet helemaal bij de les na de rust, want één minuut later was het opnieuw raak voor UNA. De eerste inzet van Teun Sebregts werd nog gered door Valk, maar na een carambole kwam de bal opnieuw bij Sebregts terecht. Nu kon de middenvelder van UNA wel de bal achter Valk krijgen en voor de 3-0 zorgen. VVSB beet nog wel van zich af en zorgde al snel voor een treffer. Vladimir Jozic ging langs zijn directe tegenstander aan de rechterkant. De aanvoerder van VVSB gaf de bal voor en vond Tommy Bekooij. De topschutter van VVSB wist hier wel raad mee en kopte de bal binnen.

Diezelfde Bekooij kreeg in de 68ste minuut na een gelukje de bal mee. Doelman Petar Stoskovic was snel zijn doel uitgekomen en kon het schot van de VVSB'er afstoppen. Ook vlak voor tijd kon de aansluitingstreffer nog vallen, maar de lob van opnieuw Bekooij kwam op de paal terecht.

UNA – VVSB 3-1: 15. Van Boekel 1-0, 47. Van Boekel 2-0, 48. Sebregts 3-0, 52. Bekooij 3-1.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart (52. Hogenboom), Van der Slot, Vijlbrief, Ruigrok (79. Broekhuizen), Jozic, De Rijk, Parami, Tavilla (79. Immerzeel), Bekooij.