Afbeelding

Nederlaag voor Van Nispen: tegentreffer kwartier voor einde

Sport Sport

Al de hele competitie speelt Van Nispen met slechts één spits. Als die spits dan afwezig is dan blijkt pas hoe afhankelijk men is van Mike van Haaster. Zonder enige stootkracht voorin hoopte men in de uitwedstrijd tegen Voorschoten 98 op een bevlieging van één van de overige spelers. Uiteindelijk verloor de Zilker equipe met het kleinst mogelijk verschil, maar de nederlaag had hoger uit kunnen vallen.

Door Tino de Groot

Zoals gezegd hadden de gastheren van Voorschoten '97 van het begin af het beste van het spel. Het was moeilijk voetballen met de straffe wind die dwars op het veld stond.

Daardoor speelde het spel zich vaak af aan loefzijde, die kant waar de wind het meeste vat op het veld had. Van goed voetbal was dus geen sprake.

Voorschoten '97 verschafte zich wel een aantal goede kansen om te scoren, maar of het houtwerk stond in de weg of de prima keepende Tom van Maris.

Daarentegen kon Van Nispen niet echt gevaarlijk worden en daardoor had de vijandelijke keeper een relatief rustige middag. Voor de rust kon Van Nispen de gastheren voetballend nog redelijk bijhouden en zo kwam het dat de rust aanbrak met een 0-0 tussenstand.

Na de rust schroefde Voorschoten het tempo iets op en het wachten was op de openingstreffer. Wonderwel bleef deze goal lang uit. Het duurde tot een kwartier voor tijd dat de ban gebroken werd.

Verdiende voorsprong

Een prima geplaatste kopbal verdween in de uiterste rechterhoek van de goal, waardoor Voorschoten '97 op een verdiende voorsprong kwam.

Van Nispen probeerde in de laatste 15 minuten de bakens nog wel te verzetten, maar verder dan een prima genomen vrije trap van Stan van Maris kwam het niet.

Zijn inzet werd door de doelman van Voorschoten ternauwernood tot corner verwerkt. Bij Voorschoten was het heilige vuur ook gedoofd en zodoende kabbelde de wedstrijd de laatste tien minuten naar het einde.

Volgende week speelt Van Nispen de thuiswedstrijd tegen het sterke Alphen. Hopelijk dan weer met Mike van Haaster in de gelederen. Aanvang op Sportpark De Zilk om 14.00 uur.