Afbeelding

Rolstoelfiets voor Topaz

Human Interest Kort nieuws

Munnekeweij heeft een bijzondere fiets gekregen. Deze werd vrijdag 11 maart onthuld bij Topaz Munnekeweij aan de Via Antiqua.

Het is een elektrische fiets waarop als duopassagier een rolstoeler kan meerijden. Via een klapsysteem kan de rolstoel op het gedeelte aan de voorkant van de fiets worden gerold. De fiets kostte 8.600 euro. De fiets werd aangeboden door de Stichting Vrienden van de Munnekeweij en kon worden aangeschaft met bijdragen van de Meerlandenfonds (600 euro) en de Kringloopwinkel Noordwijk-Noordwijkerhout (1.000 euro). Twee vaste vrijwilligers maken op afspraak een ritje met liefhebbers, die kunnen zich aanmelden via de receptie van het woonzorgcentrum. Inmiddels is er wel een wachtlijst, want er blijkt enorm veel belangstelling. Geduld is een schone zaak!

Voorzitter Siem Nulkes van de Stichting: "Wij zijn heel blij dat wij een nieuwe 'wapenfeit' aan de activiteiten kunnen toevoegen. In september waren we blij verrast dat we een verzoek kregen om medewerking te verlenen aan de aanschaf van deze bijzondere fiets. De duofiets die staat al wat langer in de hal en wordt regelmatig gebruikt.

Gelet op de veranderende zorgbehoefte van onze cliënten, bleek ook behoefte om op een andere manier met mensen in een rolstoel naar buiten te gaan. Het mooie bollenseizoen staat voor de deur, dus dat leek ons een mooie reden om eens met elkaar om te tafel te zitten en te kijken wat er mogelijk is. We waren er snel uit: in no-time gingen we akkoord met de aanvraag en zijn aan de slag gegaan om een aantal fondsen te benaderen.

Dankzij bijdragen van het C.J. Ruigrokfonds, de Stichting kringloopfonds Noordwijk-Noordwijkerhout en het Meerlandenfonds en een forse bijdrage van onze eigen stichting, konden we uiteindelijk de bestelling plaatsen."

Nulkes sprak namens het bestuur (Willeke Duivenvoorden (secretaris), Dolf Hulspas (penningmeester) en leden Piet en Mary Broekhof) de wens uit dat de fiets veel kilometers mag maken en veilig in het gebruik is en dat de bewoners van de Munnekeweij er veelvuldig gebruik van zullen maken.

Vestigingsdirecteur André van Zuijlen voegde hier nog aan toe: "Ik heb onlangs nog op een elektrische fiets gereden en ik moet zeggen: dat rijdt hartstikke lekker! Je hoeft nauwelijks te trappen!", waarna door de aanwezigen werd overgegaan op het nuttigen koffie en gebak.

De Stichting Vrienden van de Munnekeij wil een waardevolle bijdrage leveren aan het verblijf van cliënten van Munnekeweij. De Stichting beheert het geld dat afkomstig is van giften van particulieren en bedrijven en ontvangen erfenissen en legaten.

Meer info: 0252-372447 of mail: stichtingvriendenvan@munnekeweij.nl.

Uit de krant