Leo van Sinten. | Foto: VVV
Leo van Sinten. | Foto: VVV

Bakkie met... Leo van Sinten

Algemeen Een bakkie met...

Noordwijkerhout ♦ Bij de VVV werken vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek doen ondernemers/winkeliers een bakkie bij de VVV. Wat bieden ze, is hier zo leuk en wat moet je zeker nog een keer doen? Deze week:

Naam: Leo van Sinten

Hoelang bestaat uw bedrijf al in Noordwijkerhout?

Ik ben in 1973 naar Noordwijkerhout verhuisd vanuit Limburg en heb vele jaren in Sancta Maria gewerkt. In 2015 kwam Marianne met het idee om hier een B & B te beginnen. We zijn gestart in april vorig jaar en dat liep al snel uit de hand.

Wat biedt uw onderneming?

Gastvrijheid en een thuisgevoel en een mooie schone accommodatie die overigens erg centraal ligt aan de voet van de duinen. Men kan kiezen voor een kamer in huis maar er is ook een ruimte buiten in de tuin met een lounge en een slaapkamer. Hondenbezitters kiezen ze meestal voor het buitengebeuren. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het ontbijt, wanneer mensen langer blijven, streven we ernaar om een afwisselend ontbijt te serveren. De samenwerking met het VVV is essentieel, zij weten wat de gasten willen en zijn tenslotte het visite kaartje van Noordwijkerhout.

Wat is er zo leuk aan ons dorp?

Het is gezellig en niet te groot, iedereen kent elkaar en staat klaar voor elkaar, er worden veel activiteiten georganiseerd, echt een dorp in beweging. Met recht het hart van de bollenstreek.

Wat is uw favoriete plek?

Rond de Witte Kerk. Zeker nu er steeds meer terrasje bij komen. Ook ga ik graag met mijn vrienden (De Bennen) een biertje doen bij Van der Geest. En natuurlijk Tespelduyn, een fantastisch landgoed en uniek in de regio, ook als je niet van golfen houdt is het een plek die je rust geeft en waar je kunt genieten van de prachtige natuur.

Wat moet iedereen hier nog een keer meemaken?

Dat is niet zo moeilijk als Limburger: het carnaval! Zeker met als hoogtepunt de optocht. Een aantal jaren geleden stond in de zaterdagkrant: "Carnaval in Noordwijkerhout je waant je in Maastricht" Nou dat is echt zo. Maar er is meer, culinair vind ik ook geweldig en daarnaast vind ik het echt super dat de ondernemers in het seizoen elke week wel een activiteit neerzetten.

Uit de krant