null
null

Het laatste kunstje

Algemeen Uit de Raadzaal

Met een batig saldo werd de presentatie van de begroting 2017, nog opgesteld door wethouder Knapp, als zeer positief ervaren.

Toch werden er tijdens de begroting behandeling in de raadsvergadering nog drie moties en drie amendementen ingebracht. Ontkoppeling van randweg en aanleg sportpark te ontkoppelen (NZLokaal) haalde het niet, wel kon de raad instemmen met 15.000 euro voor kunstbeleid. Liever niet gebruiken voor een 'standbeeld' maar juist inzetten voor voorlichting aan o.a. scholen. Teveel verdienen voor een sociale woning en te weinig om een 'normale' woning te huren laat staan te kopen; voor deze woningzoekenden gaat gepraat worden met Antonius van Padua. Ook over het plaatsen van zonnepanelen gaat men om de tafel.

Omdat de overige agendapunten weinig reden gaven tot discussie had men ruim de tijd voor behandeling van moties en amendementen. Het werd dus toch nog laat eer burgemeester Goedhart de hamer kon laten vallen en het 'aldus besloten' uitspreken, waarmee de begroting 2017, het laatste kunstje van wethouder, momenteel raadslid, Hans Knapp, met NZLokaal tegen, werd aangenomen. Het behouden van De Schelft, een voorstel van de VVD kreeg de steun van NZLokaal en dus een meerderheid. Cramer, VVD, zag door verhoging van de precariorechten, o.a. het gebruik van gemeentegrond, een potje van 50.000 euro. Of de inkomsten van precariorechten op leidingen, de komende jaren nog wel doorgaan, was voor Wiebes (D66) een zekerheid. Het rijk wil het wel afschaffen, maar dat kan gezien de komende verkiezingen en de trage besluitvorming nog wel een jaartje of wat aanlopen, aldus Wiebes. Wie oh wie?

Nou het werd vrijdagavond duidelijk: Richard Vink zal komend carnaval voorgaan als Prins Music samen met zijn Prinses Passie Niet wie zou het zijn, dat was duidelijk, Het was de oude vertrouwde Sinterklaas, die met zijn stoomboot via Maasssluis aankwam in Nederland. Hij werd opgewacht door duizenden kinderen maar ook door een 100-tal politieagenten. Dranghekken, controleposten en met de optocht meelopende politie, waren ingezet om de orde te handhaven. Het werd een groot feest. De tegengehouden antie-zwartepieten demonstranten dropen af naar Rotterdam, maar werden na een confrontatie met de politie, afgevoerd voor zij de Rotterdamse sinterklaasintocht konden verstoren. Jammer dat de zak en roe zijn afgeschaft, hadden zij gelijk afgevoerd kunnen worden naar Spanje. JL.

Uit de krant