Afbeelding

Oranje Fonds zoekt maatjes in provincie

Algemeen Kort nieuws

Streek ♦ Het Oranje Fonds is op zoek naar maatjes in Zuid-Holland. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Omdat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod, staan veel Zuid-Hollanders die een maatje nodig hebben op een wachtlijst.

Het Oranje Fonds vindt dat daar snel verandering in moet komen en voert daarom twee weken lang campagne om nieuwe vrijwilligers te vinden. Iedereen die maatje wil worden kan zich aanmelden via www.ikwordmaatje.nl.

Soorten maatjes

Er zijn in Zuid-Holland diverse organisaties die verschillende soorten maatjes zoeken. Bijvoorbeeld maatjes die mensen uit hun sociale isolement halen door samen een kopje koffie te drinken, een museum te bezoeken of te sporten. Maar er zijn ook maatjesprojecten die zoeken naar vrijwilligers die mensen Nederlands leren of die kwetsbare gezinnen ondersteunen.

Het Oranje Fonds zet zich sinds 2006 extra in voor de vele maatjes-, mentor- en coachprojecten in het land. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: "Een maatje is iemand die een enorm verschil maakt in het leven van een ander. We horen vaak van maatjes dat zij veel terugkrijgen voor het vrijwilligerswerk dat zij doen: waardering, vriendschap. Dat maakt maatje zijn zo mooi, beiden ontvang je iets van onschatbare waarde."

Uit de krant