Goud voor Judo Team | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl

Goud voor Judo Team

  Sport

judo ♦ Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van het Judo Team Bollenstreek werd er deelgenomen aan een buitenlands toernooi: het Open Antwerp Judo Toernooi.

Zowel de hele Belgische als de Nederlandse judotop was aanwezig. Inclusief de bondscoach van jong oranje. Het Open Antwerp Judo Toernooi is, in de opwerking naar de NK -18 jaar, het meetmoment voor de judoka's die deelnemen aan het NK. Judo Team Bollenstreek was met 4 judoka's afgereisd. Bij de mannen in het ochtendprogramma kwamen Yannick Turk, Stefan Disseldorp en Bas Verwer in actie. Alle drie hadden een zware loting. (Lees het hele artikel op: www.noordwijkerhoutsweekblad.nl)

Ze troffen alle de regerend district kampioen en de regerend Belgisch Kampioen aan. De mannen knokten hard en gaven niet zomaar op. Ze hielden zich keurig aan de gemaakte afspraken en maakten het hun tegenstanders flink lastig.

'Fantastisch wat ze laten zien op dit niveau, aldus hoofdtrainer Johan Zagers, als je zo onbevangen en open de wedstrijden instapt en je houdt aan afspraken dan kun je als trainer alleen maar genieten!'.

Van de jongens wist Bas Verwer een pot te winnen. Door een mooi tempowisseling in zijn spel en een nieuwe pakking wist hij zijn directe tegenstander te verassen en zo twee keer wazari (een half punt) te scoren.

Bij de dames stond Eva Hornsveld klaar op de judomat. De eerste wedstrijd was ze uitgeloot en daardoor kon zij haar tegenstanders observeren en de tactiek van tevoren bepalen. 'De opdracht was simpel. Ik moest van Johan hoog in mijn pakking druk (hand hoog in de revers vasthouden en duwen) houden. Het was even zoeken naar het juiste gevoel, maar eenmaal vast was het erop en erover!' aldus Hornsveld.

Na zeer sterke judo partijen, waarin Eva zeer dominant heerste, wist zij haar Belgische tegenstandsters te overklassen en wist zij de eerste buitenlandse medaille voor het Judo Team terug mee naar de Bollenstreek te nemen.

'Komende weken zullen we nog wat kleine details gaan bijwerken om op 9 maart op het NK-18 voor het goud te gaan' aldus Zagers.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>