Sylvia van Vliet onthult een schilderij in het clubhuis.
Sylvia van Vliet onthult een schilderij in het clubhuis. Foto: pr

Weer lekker buiten spelen

Algemeen

De Speelakker in Noordwijkerhout werd afgelopen zaterdag geopend met de onthulling van twee schilderijen in het tuinhuis door de kunstenares zelf. De speeltuin is weer helemaal speelklaar voor een nieuw seizoen. Dankzij de klusploeg is in de winter het groot onderhoud gedaan en tijdens NLdoet werden de puntjes op de i gezet met een flinke schoonmaak. Om te zorgen dat De Speelakker open kan blijven, is de speeltuin nog op zoek naar vrijwilligers.

In de winter is de Speelakker gesloten, maar geen rust voor de klusploeg die juist dan hard aan het werk is. De hele speeltuin is nagelopen en alles is opgeknapt, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Ook het groenonderhoud werd door de vrijwilligers aangepakt. In het zaaltje, dat gehuurd kan worden voor verjaardagen en andere bijeenkomsten, is een keukentje gemaakt. 

Een week voor de opening deed De Speelakker traditiegetrouw mee aan NLdoet en werd een laatste grote schoonmaak gehouden. Daarna was de speeltuin weer schoon, veilig en speelklaar, voor kinderen met èn zonder beperking.

Kunst

Her nieuwe seizoen werd geopend door Sylvia van Vliet, kunstenares van Raamwerk. Zij onthulde in het tuinhuis twee van haar schilderijen. Met de frisse, vrolijke kleuren beslist een aanwinst! Daarna was er natuurlijk taart. Het was fris maar met een zonnetje en er kwamen aardig wat kinderen spelen. Zelfs de plotselinge hagelbui hield ze niet tegen: even schuilen en dan weer door.

De middag werd afgesloten met een vrijwilligersbijeenkomst. Een gezellige groep, die nog op zoek is naar uitbreiding. Iedereen die een paar uur in de maand beschikbaar heeft, helpt om ervoor te zorgen dat De Speelakker open kan blijven. Een waterspeeltuin kan nu eenmaal niet zonder vrijwilligers. Informatie en aanmelding via www.speelakker.nl Of kom langs en proef de sfeer. Een keer oriënterend meelopen is altijd mogelijk.

De Speelakker is (bij voldoende vrijwilligers) vijf dagen per week open. Elke middag, behalve de dinsdag en de donderdag, vanaf 13.30 tot 17.00 uur. Kijk voor bijzonderheden op www.facebook.com/speelakkernoordwijkerhout 

Uit de krant