Afbeelding
Foto:

Marian en Marriette al 50 jaar lid bij de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade

Algemeen

De Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade heeft twee leden in het zonnetje gezet. Marian en Mariette zijn beide al 50 jaar actief voor de vereniging.

Marian is in juni 1974 gestart als jeugdinstructeur, maar was zelfs daarvoor al actief op strand. Nu staat zij elke vrijdag twee uur als instructeur aan de kant van het bad, doet zij de examenadministratie en is ze examenofficial van de bond. Ook organiseert zij veel activiteiten voor de brigade en stelt daarbij vaak een feestlocatie ter beschikking. Naast de activiteiten voor de brigade is zij ook actief voor de Zwemvierdaagse. 

Mariette is ook 50 jaar geleden begonnen als jeugdinstructeur. Vervolgens is zij, naast instructeur, ook zwembadleiding in het bad geweest en lid van de technische commissie van de NRB. Zij is tevens medeoprichter van de NZRB, en sinds 2010 een zeer betrokken voorzitter. Sinds de NZRB in Binnenzee zwemt is ze elke week in de hal van het zwembad te vinden. Kinderen en ouders kennen haar allemaal en weten haar ook goed te vinden.

Uit de krant