Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: cs

Gaat Maestro weer van start?

Medio vorig jaar besloot het bestuur van harmonieorkest De Harpe Davids om Maestro 2020-2021 definitief af te blazen, vanwege de corona-maatregelen.

Daarna is het even stil geweest. Ondertussen bezinnen bestuur en Maestro-commissie zich op post-corona Maestro concerten. De inschatting is dat pas na de zomervakantie met het volledige orkest gerepeteerd kan worden. Het orkest zal dan eerst op het oude niveau moeten komen. Een start van Maestro in de herfst van dit jaar is daarom niet realistisch.

De hoop en verwachting is dat in januari 2022 de aftrap van Maestro 2022 gegeven kan worden. Wellicht tijdens een nieuwjaarsconcert. De wedstrijdconcerten kunnen dan in de periode tot aan de zomervakantie gehouden worden. Een voorwaarde is wel dat er publiek aanwezig kan zijn: want wat is een Maestro zonder publiek?

“De komende maanden wordt nauwlettend het coronabeleid gevolgd. Zodra we weten of Maestro in januari kan starten, zal er zo snel mogelijk duidelijkheid komen over data en locaties. Helaas dit keer zonder De Schelft, de locatie die voor de Harpe Davids jarenlang zo vertrouwd was. De maestro’s, de juryleden, de presentatoren en de dirigenten hebben allemaal toegezegd weer beschikbaar te zijn zodra Maestro gehouden kan worden,” laat de organisatie weten.

Meer berichten