Een mooie nieuwe start voor ODI. | Foto: pr
Een mooie nieuwe start voor ODI. | Foto: pr

Geweldige respons op inzamelingsactie

Algemeen

Inwoners van Noordwijkerhout, De Zilk, Noordwijk en daarbuiten hebben enthousiast gehoor gegeven aan de oproep van toneelvereniging ODI om kleding, bruikbaar voor uitvoeringen, te doneren.

Na de verwoestende brand in De Schelft zag de vereniging al haar kleding in rook opgaan.

Ook in deze krant en op social media riep Odi op om kleding en toneelattributen te doneren. “Nou, dat hebben we geweten”, vertelt secretaris Martien van der Poel.

Van hoedjes tot bruidsjurken

“Vele mensen vonden de weg naar het inzamelpunt bij café Van der Geest in de Zeestraat. Iemand kwam zelfs echte Volendammer kostuums brengen, prachtige kleding gebruikt in musicals, smokings van een koor, uniformen, een bruidsjurk, originele kleding uit Kazachstan, Azië en nog veel meer. Maar ook een servies, schilderijen, koperen en tinnen rekwisieten. Zó mooi!” De garderobe en een grote bergruimte hangen inmiddels vol met jurken, driedelige herenkostuums, te gekke verkleedkleren voor Sprookjesdag of het kinderstuk en ouderwetse outfits, hoeden, petten en pruiken. De vloer staat nog vol met dozen en kledingzakken die nog moeten worden uitgezocht. “Naast de gulle giften waren de goede wensen van alle mensen hartverwarmend. Wat leeft iedereen met ons mee!”

ODI wil alle gulle gevers hartelijk bedanken. En ook Pieter van der Geest waar ODI gebruik van de garderobe en het berghok mag maken.

Uit de krant