Frans Mencke nieuwe gemeentesecretaris
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Frans Mencke gaat aan de slag als gemeentesecretaris. | Foto: Gemeente Hoorn</p>

Frans Mencke gaat aan de slag als gemeentesecretaris. | Foto: Gemeente Hoorn

Frans Mencke nieuwe gemeentesecretaris

Al per 1 december is er een nieuwe gemeentesecretaris actief in functie. Nadat op 12 november het vertrek van zijn voorganger Carsten Hof bekend werd gemaakt blijkt nu, dat er geen sollicitatieprocedure werd gestart maar dat zijn opvolger Frans Mencke al klaar stond, om direct deze belangrijke rol over te nemen.

De heer Mencke was tot voor kort gemeentesecretaris in Hoorn. Daar gaf hij te kennen zijn functie neer te leggen omdat hij meende meer tijd vrij te moeten maken voor zijn gezin en voor zijn hobby’s. Hij zal dit nu toch gaan combineren met zijn bepaald niet gemakkelijke nieuwe taak in Noordwijk.

Hij gaat hier aan de slag als interim secretaris/directeur met een duidelijke opdracht van het college op het gebied van interne communicatie. Want de heer Mencke zou het vormgeven aan tweerichtingsverkeer tussen college en ambtelijke organisatie, als belangrijkste opdracht hebben meegekregen. Kennelijk een zware opdracht waarvoor hij 18 maanden tijd krijgt.

Frans Mencke blijkt een ambtenaar van hoog niveau. Die vele jaren een actieve rol heeft vervuld in diverse organisaties. Zo was hij onder meer vice president van de wereldwijde vakvereniging ICMA, wat staat voor International City Managers Association. Daarnaast was hij vicevoorzitter en waarnemend voorzitter van de vereniging van Gemeentesecretarissen.

Voordat hij elf jaar lang zijn rol als gemeentesecretaris van Hoorn vervulde was hij dertig jaar actief in de publieke sector.

Meer berichten