Martien Meiland en Pieter-Gerrit Binkhorst samen in SBS 6-programma | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Televisierring-winnaar Martien Meiland, met zijn nieuwe SBS-6 collega's. | Foto: pr
Televisierring-winnaar Martien Meiland, met zijn nieuwe SBS-6 collega's. | Foto: pr (Foto: )

Martien Meiland en Pieter-Gerrit Binkhorst samen in SBS 6-programma

De komende weken schitteren twee bekende regionale ondernemers op de nationale zender SBS6 in het splinternieuwe programma 'Cash or Trash'. Televizier-Ring winnaar Martien Meiland, bekend van televisieprogramma Chateau Meiland, tevens oprichter van interieurwinkel Montana in Noordwijk en Pieter-Gerrit Binkhorst, de bekende Oegstgeester veilingmeester met kantoor in Leiden verzorgen een deskundige taxatie van bijzondere objecten uit het hele land.

In het programma Cash or Trash dat vanaf maandag 23 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien is, worden mensen uit het hele land ontvangen die allemaal een ding gemeen hebben: ze willen een interessant object verkopen. Of het nou gaat om oude speelgoedautootjes van zolder, een waardevol erfstuk of een unieke verzameling.

De Noordwijker Martien Meiland ontvangt in een prachtig fort in het midden van het land mensen uit alle windstreken die hun spullen willen verkopen. De verkopers vertellen vervolgens over hun bijzondere objecten, waarna een deskundige taxatie volgt bij een van de drie experts, waaronder veilingmeester Pieter-Gerrit Binkhorst van Veilinghuis Onder de Boompjes. Na de waardebepaling komen de verkopers bij vijf handelaren.

Deze handelaren hebben geen idee wie ze ontvangen en stappen dus blanco elke mogelijke onderhandeling in. Daarbij is de competitie tussen hen groot en troeven ze elkaar maar wat graag af bij de items die ze interessant vinden. Sluit de verkoper een deal met een van de handelaren? Dan wordt er meteen afgerekend.

Pieter-Gerrit Binkhorst: "In mijn dagelijkse werkzaamheden gaan er dagelijks al veel verschillende objecten door mijn handen en zelfs na 25 jaar blijf ik mij regelmatig verbazen wat er van zolders of uit kelders komt.. Ook in dit programma kwamen weer de meest interessante items langs: van schoolposters tot jeneverkruiken en Dinky Toys. Maar ook een gokkast en een mini-scooter."

"Samen met Martien in een entertainmentprogramma optreden is een bijzondere ervaring. Het vreemdste wat ik bijvoorbeeld ooit heb mogen taxeren is bijvoorbeeld een middeleeuws beenprothese. In mijn dagelijkse praktijk is het wel de bedoeling dat je professioneel blijft. Je kunt je echter voorstellen dat als er map met oude handgetekende pornografische afbeeldingen aan Martien wordt voorgelegd er geestige momenten op nationale televisie te beleven zijn."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>