Nieuwe kernbijeenkomsten | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Het college acht de adviezen vanuit de kernbijeenkomsten van groot belang. | Foto en tekst: Wim Siemerink
Het college acht de adviezen vanuit de kernbijeenkomsten van groot belang. | Foto en tekst: Wim Siemerink (Foto: )

Nieuwe kernbijeenkomsten

In het maandelijkse persgesprek liet het college weten zeer tevreden te zijn over het initiatief met kernavonden en kernwethouders. Veel adviezen die vanuit de bevolking konden worden verzameld zijn inmiddels omgezet in actief beleid. Daarom wil men hierop zeker een vervolg. Binnenkort zullen inwoners dan ook de uitnodiging al kunnen verwachten.

Door Wim Siemerink

De kernbijeenkomst in Noordwijkerhout is bij Café van der Geest. De wethouder van den Berg wil daar mikken op gezelligheid met een serieuze ondertoon. Hij wil nog eens terugkomen op de grote wensen vanuit Noordwijkerhout. Waarbij meer aandacht voor beter OV een belangrijke was. Een wens die niet vervuld gaat worden is het tijdelijk bewonen van vakantiewoningen door spoedzoekers. Ook leven er in Noordwijkerhout tal van wensen op het gebied van het sociaal domein.

De Noordwijk aan Zeeërs hebben vooral veel wensen op het gebied van parkeren. En daarnaast wordt aandacht gevraagd voor de inrichting van het dorp en het aanpakken van shameplekken.

Vanuit Noordwijk Binnen kwamen er vooral adviezen over het omgaan met de bestaande bebouwing. Daarbij werden vooral beperkingen in gebruik geadviseerd. Bijzonder opvallend was ook het veel gevraagde verzoek om een het ophalen van huisvuil anders te organiseren. Vooral is er de oproep tot het plaatsen van ondergrondse containers op meerdere plaatsen.

Veel lof is er van zowel bewoners, ondernemers als kraamhouders voor het initiatief om de weekmarkt naar het oude centrum te verplaatsen. Een enkeling daar ergert zich aan laag over komende vliegtuigen.

Natuurlijk kwam het Deltaplan wonen met daarin de duurzame oplossing voor Bronsgeest ter sprake. Voor de ontwikkeling hiervan is het college op zoek naar een breed draagvlak. Een opvallende uitspraak van wethouder de Jong: 'We zijn nog steeds de bloemenbadplaats en dat we willen we natuurlijk blijven'. Daarbij doelend op het beperkte behoud van bollengrond in Bronsgeest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>