Voorzitters Bas van der Tang (Harpe Davids) en Frits Warmerdam (Kaninefaaten) slaan de handen ineen. | Foto: pr.
Voorzitters Bas van der Tang (Harpe Davids) en Frits Warmerdam (Kaninefaaten) slaan de handen ineen. | Foto: pr. Foto: pr.

Maestro dubbelfeest én Liedjesfestival: Harp meets Kaninefaaten in De Schelft

Algemeen

uit! • De Grande Finale van Maestro is op zaterdag 12 januari en georganiseerd door de Harpe Davids, ter gelegenheid van de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. De laatste twee overgebleven Maestro's, Ria Vink en Ton van den Burg, zullen die avond de batons met elkaar kruisen. Die uitkomst van de halve finale zorgde evenwel voor een probleem. Beiden hebben hun wortels liggen bij de Kaninefaaten. En laat nou net op diezelfde datum het jaarlijkse Liedjesfestival van de carnavalsvereniging worden gehouden…

De oplossing was gauw geregeld: beide muzikale festiviteiten op één plek direct achter elkaar. Een unieke oplossing, die getuigt van het oecumenische karakter van Noordwijk en Noordwijkerhout. De (vanouds protestantse) Harp en de (van oorsprong katholieke) carnavalsvereniging slaan de handen in elkaar. Vandaar dat de Maestrofinale nu verhuist naar De Schelft. Het concept blijft hetzelfde. De jury ook: Carin Meijland, Herma van Piekeren en Peter van den Berg blijven onverminderd kritisch in hun oordeel. Alleen de tijd is aangepast: Maestro begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Rond 22.15 uur begint daarna het Liedjesfestival. In de tussentijd is er gelegenheid de winnaars van de eerste en de tweede prijs (er zijn geen verliezers namelijk) te feliciteren en met hen het glas te heffen. Daarmee is de toon gezet, en gaat de muzikale feestavond gewoon verder.

Vanaf 17 december kunnen de kaarten voor deze finale (gratis) worden afgehaald bij Bakkerij Pompe (De Zilk), Music All Inn (Noordwijk), Boekhandel Van der Meer (Noordwijk), VVV (Noordwijkerhout) en Boekhandel Wagenaar (Noordwijkerhout).

Liedjesfestival: Kaninefaaten meets Harp

In de Schelft is op zaterdag 12 januari weer het jaarlijkse Liedjesfestival van de Kaninefaaten. Ditmaal voor de 27e keer.

Het festival dreigde in het gedrang te komen doordat de beide finalisten van het Maestro-concours dat de Harpe Davids organiseerde (Ria Vink en Ton van den Burg) nauwe banden hebben met de Kaninefaaten en het Liedjesfestival. Maar de oplossing was gauw gevonden: de beide voorzitters, Bas van der Tang en Frist Warmerdam, hebben het voortouw genomen tot een uniek feit. Harp en Kaninefaaten verzorgen nu samen op zaterdag 12 januari één avond in de Schelft, waar de Maestro-finale en het Liedjesfestival de beide grote trekpleisters zijn. Dat kan alleen maar in Noordwijkerhout en dus ook in het nieuwe Noordwijk.

Na de Maestro-finale, die van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur duurt, is er een uit- en inloop, waarna rond 22.15 uur het Liedjesfestival begint. Ongetwijfeld zullen de nieuwe Prins Black Jack en zijn prinses Red Velvet op vele manieren bezongen worden door de deelnemende solisten, duo's, trio's en groepen. De beoordeling vindt opnieuw plaats door een jury, waarin in ieder geval Suzanne van Gelderen (van de Feestshop) en Michel de Haas (oud-dirigent van de St.Jeanne d'Arc en nu actief bij Rubato-Music) plaats nemen.

Kaarten zijn vanaf 17 december te verkrijgen bij: Bakkerij Pompe (De Zilk), Music All Inn en Boekhandel Van der Meer (Noordwijk) en de VVV en Boekhandel Wagenaar Noordwijkerhout).

Uit de krant