Corsovoorzitter Leo van der Zon is er bij gaan liggen. | Foto: VVV
Corsovoorzitter Leo van der Zon is er bij gaan liggen. | Foto: VVV

Op het bankie met…

Algemeen

Bij de VVV is de bekende bank van het dorp vervangen door een nieuwe: deze is in het bezit van Dutch Dune Design en blijft hier voorlopig nog even staan. Iedereen mag er op zitten, een fotootje maken en in deze rubriek zeggen wat- ie er van vindt.

Deze week zit op het bankie:

Leo van der Zon

(voorzitter Bloemencorso Bollenstreek)

Waarom ligt u op het bankie?

Omdat ik gevraagd ben, ha! Maar ook en vooral omdat ik ook wel wil zeggen wat ik er van vind. Want ik vind (dus) dat we in de Bollenstreek, langzaam maar zeker, goed bezig zijn met het op de kaart zetten van onze mooie woon- en werkomgeving.

Steeds meer met elkaar zorgen we voor een mooie toekomst voor onze streek en zijn inwoners, want dat zijn we zelf (en onze kinderen). Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Wat doet u in het dagelijks leven?

Ik ben voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek, verder help ik ondernemers in de agrarische sector. Daarnaast onderhandel ik namens die ondernemers over de totstandkoming van nieuwe cao's.

Tot slot probeer ik een beetje boegbeeld van de Bollenstreek te zijn, vanuit de trots op de streek.

Wat kan er nog leuker aan de Bollenstreek?

Er is al zoveel leuks in de Bollenstreek, maar we zouden ons "onderscheidend vermogen" nog meer kunnen gebruiken, vooral om te genieten van wat er allemaal (al) is.

Wat wilt u de lezers van het Noordwijkerhouts weekblad mee geven vanaf deze bank?

Blijf trots op alles wat we met zijn allen, beroepshalve dan wel als vrijwilligers (er is echt een enorm vrijwilligersleger in de Bollenstreek en Noordwijkerhout), hebben bereikt.

Wat vindt u eigenlijk van het bankie?

Hij mag best wat moderner.

Uit de krant