De van SV Vogelenzang overgekomen Patrick Frumau scoort de gelijkmaker voor Van Nispen. Foto: trudy van den berg

Van Nispen weggespeeld door Bernardus met 1-3

Sport Sport

De eerste competiewedstrijd van het nieuwe seizoen, werd voor Van Nispen, in eigen huis nog wel, een deceptie van jewelste. Promovendus Bernardus,was vele maten te groot voor een door vele blessures geteisterd Van Nispen, dat er met een 3-1 nederlaag nog genadig van af kwam. Op alle fronten waren de bezoekers, met name na rust, de thuisclub, duidelijk de baas.

Door Henk Geerlings

Een seizoensopening,op eigen veld, tegen een pas gepromoveerde tegenstander lijkt op voorhand mogelijkheden te bieden. Voor Van Nispen bleek dit slechts een illusie. De selectie van trainer Rene Ras bleek de voorbereiding, met name de bekerwedstrijden echter buitengewoon slecht verteerd te hebben.

Debuterende jonkies

Maar liefst vier basisspelers misten het openingsduel, Mike van Haaster, Rick Witteman, Sjors Meiland, vanege blessures en Jelle Vleugel ontbrak door werkzaamheden.

Hun vervangers, debuterende jonkies, bleken niet in staat om deze vaste waarden adequaat te vervangen. Bernardus zette de wankelende verdediging van Van Nispen al snel onder druk. Kansen kwamen er voor de gasten, maar in de beginfase sputterde de thuisploeg nog wel tegen. De openingstreffer van Bernardus, in de twaalfde minuut, werd in de 19de minuut weggepoetst door nieuweling Frumeau, die een harde voorzet van Dick Verhoeven tegen de touwen liep, 1-1.

Drie uitblinkers

Met pijn en moeite handhaafde van Nispen die stand tot aan de rust. Na de thee gebeurde wat een ieder zag aankomen. Bernardus greep het initiatief. Het waren hun drie uitblinkers, de middenvelder Jasper van der Haven en de nummers 10, Schinagl en 9, Iliopoulos die dicteerden wat er zich op de Zilkse grasmat afspeelde.

Schinagl scoorde twee keer en bracht de eindstand op 1-3.

Daarmee kwam Van Nispen er nog genadig af, tegen een Bernardus, dat technisch, tactisch, organisatorisch en vooral ook conditioneel superieur was aan de Zilkers.