Afbeelding

Van Nispen delft opnieuw onderspit

Sport Sport

Voor de tweede opeenvolgende keer stond Van Nispen zondagmiddag met lege handen. Tegenstander Alphen bleek een te groot obstakel, maar anders dan de uitslag doet vermoeden had de wedstrijd zomaar de kant van Van Nispen op kunnen vallen. Natuurlijk waren de meeste spelers van Alphen technisch zeer begaafd, maar Van Nispen kreeg in de tweede helft genoeg kansen om naast Alphen te komen.

Door Tino de Groot

De eerste twintig minuten gebeurde er niet veel. Alphen was wat meer aan de bal, maar tot echte kansen leidde dit balbezit niet. De eerste de beste mogelijkheid werd direct een doelpunt.

Een vrije trap voor Alphen vanaf ongeveer twintig meter van het doel rolde tergend langzaam via de muur achter de kansloze doelman Van Maris.

Alphen nam in deze fase het initiatief en dit mondde vlak voor rust uit in een tweede treffer. Een prima opgezette één twee, dwars door het centrum van de Zilker verdediging zetten één van de aanvallers van de gasten vrij voor Van Maris. Beheerst schoof deze de bal in de goal. Met een 0-2 achterstand brak de rust aan.

Na de rust werd spits Mike van Haaster ingebracht. Hij kwam voor Jelle Vleugel die helaas in de tweede helft niet verder kon. Het duurde nog even voordat Van Nispen wat meer vat kreeg op het spel van de technisch vaardige tegenstander.

Dit seizoen nog zes wedstrijden

Toen Nick van Westerop in de 65ste minuut de aansluitingstreffer in de touwen joeg veranderde het spelbeeld.

Van Nispen zette meer druk naar voren. Dit leverde kansen op voor Ferdi Smit en Sjors Meiland, maar in alle gevallen verdwenen hun inzetten naast of over het doel.

Toen Alphen een kwartier voor tijd uit één van de tegenaanvallen op schitterende wijze 1-3 maakte was de wedstrijd gespeeld.

Een verdiende nederlaag, maar met iets meer geluk had er een gelijk spel ingezeten.

Van Nispen speelt dit seizoen nog zes wedstrijden, waarvan vijf tegenstanders in het rechterrijtje staan.

Genoeg kans nog op succes in de derde periode. Maar dan moet wel alles gewonnen worden. Aanstaande week wacht WVC uit Roelofarendsveen. Vertrek bus om 12.30 uur.