Afbeelding

Voorstraat en watertoren in Noordwijkerhout?

Algemeen Kort nieuws

Tijdens een uitzending van tv West leek het er op of de makers van het weekoverzicht alvast een voorsprong hebben gemaakt op de fusieplannen met Noordwijk.

De uitzending was opgenomen in beide dorpen, maar als locatie werd steevast Noordwijkerhout vermeld. De Bavo, rondom de Witte Kerk en Klein Leeuwenhorst, dat is bekend Noordwijkerhouts terrein. Maar de locatie: 'De watertoren, Noordwijkerhout', 'De Voorstraat, Noordwijkerhout' en een shot naast het beeld op de Koningin Wilhelminaboulevard in... Noordwijkerhout?

Een voorbode op de naam van de twee gefuseerde dorpen? Burgemeester Gerrit Goedhart, die in het programma werd geïnterviewd, liet het achterste van zijn tong niet zien. Wel zei hij: "Ik vind dat de optie van een fusie echt overwogen moet worden. Vroeger heette Noordwijkerhout: Noordwijk-in-den-hout. We zien het wel. Het is een leuke discussie." Maar de grootste partij in de raad, NZLokaal, denkt daar anders over; Sjaak van den Berg kwam ook even aan het woord: "Ik zie het niet gebeuren. Ik merk ook op straat van mensen die mij aanspreken, dat zij heel erg sceptisch zijn over een fusie met Noordwijk.

Uit de krant