Béatrice Râtel. | Foto: VVV
Béatrice Râtel. | Foto: VVV

Op bezoek!

Algemeen Een bakkie met...

Noordwijkerhout ♦ De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen.

Naam:

Béatrice Râtel (62 jaar)

Waar komt u vandaan?

Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk (Amiens), maar woon sinds 1996 in De Zilk. Amiens is een grote stad met een grote Kathedraal, waar de rivier de Somme doorheen vloeit en waar Jules Verne gewoon heeft. Hij ligt daar ook begraven. Er is daar een museum van Jules Verne. Ieder jaar is er een grote rommelmarkt waar veel Nederlanders naar toe komen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het centrum van Amiens gebombardeerd en daarna herbouwd. Er staat in het centrum ook een grote woontoren gebouwd door een bekende Franse Architect, de heer Perret.

Wat brengt u hier (in de VVV)?

Een van mijn zussen is in september 60 jaar geworden. Haar dochter woont in Londen. We hebben veel contact en ze vroeg mij of ze voor haar kleindochter Tessa een klein cadeautje mee wilde nemen, wat ze dan aan haar oma zou kunnen geven. Wat wil je dan geven? Een Lepeltje! Een mooie teaspoon from Holland. Daarom kom ik hier bij de VVV In Noordwijkerhout een lepeltje kopen van het Witte Kerkje.

Wat vindt u van ons dorp?

Ik ben trots op De Zilk en dus Noordwijkerhout (De Zilk hoort wel bij Noordwijkerhout he?). De saamhorigheid is, zelfs als je zoals, ik van buitenaf komt, groot. We zijn actief in de Heilige hart Kerk en hebben het hier naar onze zin.

Wat bent u van plan om te gaan zien/doen?

Ik adviseer altijd iedereen om naar de mozaïeken te komen kijken in De Zilk ieder jaar. Mijn zoon deed altijd mee en het is een heerlijk festijn in het voorjaar. Ook de Sterrenwacht van De Zilk is een bezoekje waard. Het is vrij onbekend, maar meer informatie kan je vinden op www.sterrenwachtfoucault. nl.

Komt u nog eens terug?

Zeker, soms doe ik mijn boodschappen in het dorp of ga ik winkelen.

Wilt u nog iets aan onze lezers meegeven?

Un bon rire vaut un bon bifteck. Een goed lach is al een goede biefstuk!

Uit de krant