Afbeelding
Foto: Philip Akerboom

Weer drie Maestro kandidaten bekend

Activiteiten

Komend seizoen gaat Muziekvereniging De Harpe Davids op zoek naar de nieuwe Maestro. Zaterdag 1 oktober is de aftrap in De Muze in Noordwijk. In totaal dingen negen kandidaten, drie uit elke kern, mee naar de hoofdprijs. Vorige week zijn de eerste drie kandidaten voorgesteld; deze week de volgende drie:

Dit zijn Philip Akerboom, Louky Crama en Linda Versteege.

Philip is geboren en getogen in De Zilk. Hij was jarenlang wagenbouwer bij de Duinknijnen en ook lid van de Raad van Elf. Hij schopte het tot prins Mechanicus, en vormde samen met zijn Prinses Privilege het prinsenpaar. Nu is hij lid van de senaat. Hij en zijn vrouw hebben twee kinderen. Philip is werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij de familie Duineveld. Toen hij gevraagd werd mee te doen aan Maestro kon hij alleen maar ja zeggen: hij ziet het als een uitdaging... vanwege zijn geringe muzikaliteit schat hij zijn kansen niet hoog in.

Louky Crama is geboren en getogen in Noordwijk. Omdat haar vader op allerlei gebied betrokken was (onderwijs, sport, cultuur, toerisme) heeft ze haar passie voor alles wat er speelt in het dorp met de paplepel meegekregen. Ze is inmiddels gepensioneerd, nadat ze 41 jaar voor de klas stond. Op dit moment is ze, naast al haar hobby’s, ook Babs: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en heeft een radioprogramma bij BO, ‘Een uurtje cabaret’. Dat doet ze al meer dan 30 jaar. Deelname aan Maestro ziet ze als een eervolle uitdaging. Ondanks een absoluut niet-muzikale achtergrond is ze benieuwd wat er diep in haar verborgen zit.

Linda Versteege komt uit de kern Noordwijk. Ze is volop actief voor haar eigen onderneming: een bedrijf dat woningontruimingen verzorgt, bijvoorbeeld als mensen zijn overleden of zijn verhuisd naar een zorginstelling. Ze luistert graag naar muziek en bezoekt regelmatig concerten. Ze was verrast door de uitnodiging deel te nemen aan Maestro. Over haar kansen om ver te komen laat ze zich niet uit; dat kan achteraf nog altijd. Op de vraag wat ze van maestro 2022-2023 verwacht, antwoordt ze: ‘Vooral heel veel plezier maken’. 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant