Minibridgers in Noordwijkerhout? | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Minibridgers in Noordwijkerhout?

  Activiteiten

Minibridge is een wijdvertakt fenomeen in Nederland. Er komen steeds meer Jeugdbridge clubs met leden van 10-14 en van 15-18 jaar.

De Nederlandse Bridge Bond is een actie begonnen om bridge in nog meer plaatsen onder de aandacht van de jeugd te brengen, daar waar dat nog niet speelt.Minibridge is een simpel uitvoering van het gewone bridge. Bovendien is bewezen dat bridge op school ideaal is gebleken voor het onwikkelen van de leerlingen. Dat bridge iets is voor ouderen mensen is een misopvatting. In het kader van het promoten van Jeugdbridge, hebben Ada Pennings van Bridgeclub HJB en Thea Hulsebosch van Bridgeclub De Schelft de Regenboogschool benaderd. Zij vonden er niet alleen een enthousiaste leiding maar ook twintig enthousiaste kinderen die dit fascinerende spel wilden leren. Sjoerd van de Werf was bereid de lessen te geven, daarbij geholpen door een team vrijwilligers. Vrijdag 23 november hebben zij met een toets bewezen de beginselen onder de knie te hebben en kregen hun certificaat uitgereikt.

Medailles

Meteen de zondag daarna deden zes kinderen mee met het (groot)ouder-(klein)kind toernooi in Sassenheim waarvandaan zij met een medaille huiswaarts keerden.

Het is het team veel aan gelegen ook op andere scholen een ingang te vinden en genoeg animo te ontwikkelen om een echte Jeugdbridgeclub tot stand te brengen. Ouders kunnen hun kind nu opgeven.

Meer info: Thea Hulsebosch, mariposa13@ziggo.nl of 0651615185.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>