De familie Ruigrok met twee zonen met echtgenotes en vijf kleinzonen. | Foto: vvv
De familie Ruigrok met twee zonen met echtgenotes en vijf kleinzonen. | Foto: vvv

Op het bankie met….

Human Interest Op het bankie met...

vvv n Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is.

De bekende bank van het dorp is onlangs vervangen door een prachtig Hollands exemplaar. Deze is in het bezit van Dutch Dune Design en blijft hier voorlopig nog even staan. Iedereen mag er even opzitten, een fotootje van maken en meedoen in deze rubriek. Deze week zitten we op het bankie met:

Tony en Louise Ruigrok en familie uit Engeland (2 zonen met echtgenotes en 5 kleinzonen)

Waarom zitten jullie op 't bankie?

Wij bezoeken de plek waar mijn zus als vrijwilliger werkt. De VVV Noordwijkerhout. Wij zijn in Nederland op vakantie om de plekken van onze roots te bezoeken, bij de Zilk.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb een tussenhandel in groenten in Spalding, Engeland. Louise is verpleegster in de wijkzorg (Spalding is de groetentuin van de UK)

Wat kan er nog leuker aan Noordwijkerhout?

Een zaterdag openlucht-markt op het marktplein. Overal kunnen betalen met buitenlandse pinpas of creditcard. Dit was nu een probleem. Een centrum voor alleen voetgangers. Wij zijn zeer pro-fiets, maar het is lopend met jonge kinderen heel lastig als fietsers links en rechts voorbij schieten.

Wat wil je de lezers van het Noordwijkerhouts weekblad mee geven vanaf deze bank?

De groeten van drie generaties Engelse familie Ruigrok en: vertel lezers dat het geweldig en makkelijk is in deze omgeving op onderzoek uit te gaan en veel te ontdekken voor het hele gezin. Het strand vonden wij bijzonder mooi en schoon en er zoveel te zien met kitesurfers, mountainbikes, paardrijden en joggers / hardlopers. Bovendien: leuke eetgelegenheden in de buurt.

Wat vind je eigenlijk van 't bankie?

Wij vinden deze bank 'really cool' vooral omdat hij zo ongewoon van vorm is en lijkt alsof hij gemaakt is van bollenkisten. Geweldig om een familiefoto op te maken!

Uit de krant