Deze mannen hebben de winterjassen nog aan, maar zijn klaar voor het oranjefeest.
Deze mannen hebben de winterjassen nog aan, maar zijn klaar voor het oranjefeest. Foto: Caroline spaans

Oranje boven in het dorpshart

Algemeen

Koningsdag 2024 begon nat en onstuimig. Na een gezellige Koningsnacht, was de ochtend grijs en grauw en raakte sommige kleedjes op de koningsmarkt doorweekt van de aanhoudende buien.

Gelukkig klaarde het gedurende de dag steeds meer op en genoot het massaal toegestroomde publiek van het programma dat de Oranjevereniging ook dit jaar weer tot in de puntjes verzorgd had. In de Witte Kerk was een bijeenkomst voor dorpsgenoten die de afgelopen jaren een lintje kregen opgespeld. Ook de gedecoreerden van dit jaar werden nog eens extra in de bloemen gezet. Er was uiteraard oranjebitter, applaus en een woordje van de voorzitter van de Oranjevereniging André van der Vossen en burgemeester Wendy Verkleij.

Daarnaast was er natuurlijk weer Koningspop, Koningsbingo, Golf op zijn Durps, een muzikale Koningsdag in Munnekeweij en een Kris Kras Cros en Menwedstrijd bij de Boekhorstruiters.

Zoals ieder jaar werden 30 ‘vroege vlaggers’ verblijd met een lekkere taart. Scouting Bosgeest had dit jaar een klimmuur bij de Witte Kerk en verkochten mooie tweedehands spullen. De opbrengst wordt door de jeugdgroep gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod. Ook dit jaar verzorgde de Oranjevereniging in samenwerking met Het Feest van Harry een muzikale (mid)dag. Op het podium voor het café waren diverse optredens. ‘Golf op z’n Durps’ bleek ook populair: het wordt gespeeld in de openbare ruimte, waar creatief wordt omgegaan met bestaande obstakels, zoals bomen en prullenbakken. Dit jaar waren er twee routes van 9 holes uitgezet. Ook de Koningsbingo in Puyckendam was een succes.

Uit de krant