Afbeelding

VVSB verliest opnieuw

Sport

VVSB heeft paaszaterdag de uitwedstrijd bij Staphorst met 1-0 verloren. Vanuit het niets en bij de eerste poging zette Staphorst het, naar later zal blijken, enige doelpunt op het scorebord.

Door Stefan van den Burg

Tegen het einde van de eerste helft werd de doelman van Staphorst nog wel verschalkt, maar volgens de arbitrage was dit vanuit buitenspelpositie. Ook de tweede helft vond voornamelijk plaats op de helft van Staphorst. In blessuretijd was daar nog bijna de gelijkmaker, maar een doelpunt was VVSB niet gegund.

Prima kwartier

VVSB speelde een prima openingskwartier van de wedstrijd tegen Staphorst. Ondanks het hobbelige grasveld, werd er flink gecombineerd op de helft van de tegenstander en kwamen daar ook enkele mogelijkheden uit. Echter ontbrak de scherpte rondom het strafschopgebied om het doelman Daan Zwinselman echt moeilijk te maken.

Niet van de wijs

Na een kwartier kwam Staphorst er voor het eerst uit, maar schoot het ook direct raak. Reinier Crediet probeerde het van afstand en schoot raak via de binnenkant van de paal. Een signaal voor de ploeg van interim-trainer Paul Weerman om de linies achterin nog korter op elkaar te plaatsen en achterover te gaan leunen.

VVSB raakte hier niet van de wijs en ging door met waar het al mee bezig was. Mounir Mounji kreeg een cadeautje vanuit de uittrap van Zwinselman, maar zag zijn boogbal net over het doel van Staphorst gaan. Ook Lars Rauws zag zijn vrije trap te hoog eindigen. Diezelfde doelman Zwinselman had even later wel een uitstekende redding in huis om Ricardo Kuijvenhoven van dichtbij te stuiten en de gelijkmaker te voorkomen. Vlak voor rust leek VVSB op gelijke hoogte te komen, aangezien Mounji de doelman wist te passeren, maar hij kreeg de bal van Gyliano van Velzen, volgens de arbitrage, in buitenspelpositie.

Op de paal

Na de thee kwam VVSB moeilijker tot mogelijkheden, mede door het feit dat Staphorst nog altijd de verdedigende stellingen opzocht. Met omschakelmomenten probeerde de thuisploeg de score te verdubbelen, maar de beste kans voor Staphorst via Sander de Grote belandde op de paal.

De slotfase van VVSB was niet talrijk in kansen, maar de gelijkmaker had meer dan terecht geweest. Het was echter invaller Guus Verver die de bal net aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. Een flinke domper voor de paars-gelen die na vorige week, opnieuw op effectiviteit werden afgetroefd.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Nicky Eekhout (46. Guus Verver), Tim de Rijk (82. Dario van Breukelen), Jermano Lo Fo Sang; Victor van der Linde (82. Rick Warmerdam), Ricardo Kuijvenhoven (58. Bram van Dongen), Ian van Otterlo; Mounir Mounji (65. Thomas Schaap), Gyliano van Velzen.