Afbeelding

VVSB verliest thuis van Barendrecht

Sport Sport

Opnieuw heeft VVSB niet weten te winnen van Barendrecht. In het eerste duel eerder dit jaar werd het nog 1-1. De editie in Noordwijkerhout werd zelfs met 1-2 verloren. Nadat VVSB nog wel op voorsprong kwam door topschutter Tommy Bekooij, kwam Barendrecht in de tweede helft terug. Danny Monster en invaller Dimitri Gomes Almeida zorgde voor de Barendrechtse treffers.

Door Stefan van den Burg

Met Jordy Zwart weer terug in de basiself na een blessure trad de ploeg van Wilfred van Leeuwen aan tegen Barendrecht. In een vermakelijke pot voetbal waar voor beide ploegen nauwelijks nog iets op het spel stond, was de eerste kans voor VVSB. Uit een corner konden Guido Pauw en Peet van der Slot het de doelman niet moeilijk maken, mede vanwege het uitverdedigen van een Barendrecht-verdediger.

Ruben Valk moest in de 9de minuut voor het eerst optreden. De doelman van VVSB kon nog met één hand de inzet van Daniel Esajas keren. In de minuten die daarop volgde had Barendrecht weliswaar het betere van het spel, maar konden ze maar met moeite tot goede aanvallen voor het doel komen. Het zwabberschot van aanvoerder Joey Jongman kon Valk uit de korte hoek ranselen.

In de slotminuut van de eerste helft kreeg VVSB halverwege de helft van Barendrecht een vrije trap. Frans van Niel slingerde de bal voor het doel van de gasten. Spits Pauw kon de bal terug het doelgebied in koppen waar de topschutter van de Tweede divisie klaar stond om uit te halen. Tommy Bekooij zorgde met dit schot voor alweer zijn 18e doelpunt van het seizoen.

In de tweede helft kopte Pauw uit een corner van Tim de Rijk al snel op de lat. Naar mate de tweede helft vorderde kreeg Barendrecht weer het betere van het spel, wat uiteindelijk ook leidde tot de gelijkmaker. Danny Monster ging de combinatie aan met spits Ramy Salem, die Monster direct vrij voor doelman Valk passte. De middenvelder van Barendrecht krulde de bal langs de doelman en zorgde voor de 1-1. Twee minuten later stond Barendrecht op voorsprong. De lange bal van achteruit kwam terecht bij Esajas die de meegelopen Dimitri Gomes Almeida keurig bediende. Voor de invaller was het een koud kunstje om de bal in het doel te tikken.

VVSB probeerde nog de gelijkmaker te forceren met stormram Stefan Immerzeel extra in het veld en de van achteruit mee opgekomen Peet van der Slot. Toch kwam doelman Marc van Splunter niet meer in gevaar, waardoor Barendrecht de volle buit meenam uit Noordwijkerhout.

VVSB – Barendrecht 1-2: 45. Bekooij 1-0, 75. Monster 1-1, 77. Gomes Almeida 1-2.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Jozic, Van Niel (82. Immerzeel), De Rijk, Parami, Pauw, Bekooij.