Afbeelding
Foto: piet de boer

Prinsenhof presenteert nieuwe directeur

Onderwijs

onderwijs ♦ Alle leerlingen van de Prinsenhof proostten 10 januari op de fusie van de katholieke Sophia Stichting en de protestant-christelijke stichting PCBO.

Door Piet de Boer

Elke van de dertig scholen vierde vorige week zijn eigen feestje. Op het schoolplein van de Prinsenhof lieten de leerlingen, ouders, leerkrachten en de gloednieuwe directeur zich het bruisend vocht goed smaken. Met dertig scholen is de stichting Sophia Scholen de grootste organisatie voor basisonderwijs in de Duin- en Bollenstreek.

De oude Sophiastichting heeft een kleine naamsverandering doorgevoerd naar aanleiding van de fusie met het veel kleinere PCBO. De Sophiastichting werd op 1 januari 2018 Stichting Sophia Scholen. Er klonk gejuich op toen directie-assistent juffrouw Kimenade dit meedeelde aan de kinderen.

De financiële problemen van beide organisaties zijn inmiddels opgelost of onder controle. Onder andere door financiële bijdragen van gemeenten met protestants-christelijke scholen binnen de gemeentegrenzen. Fuseren was voor de gemeenten goedkoper dan nieuwe scholen bouwen voor de leerlingen die bij een faillissement op straat kwamen te staan.Een opmerkelijke stap omdat gemeenten wettelijk alleen verantwoordelijk zijn voor de schoolgebouwen en niet voor de financiën van scholenstichtingen. Noordwijkerhout was gevrijwaard van een financiële bijdrage omdat deze gemeente geen protestantse scholen kent.

Voor de kinderen van de Prinsenhof was het proosten met appelchampagne in hoge glazen natuurlijk een feest. Bovendien kon meteen iedereen kennismaken met de opvolger van Anita van der Zon. Dorien Stuivenwold uit Noordwijk gaat haar plaats innemen. Dorien was eerder tien jaar directeur in Zoetermeer. Ze heeft er zin in op ''deze mooie, grote school''. Kortom een warm welkom voor Stuivenwold en de fusie. De nieuwe fusienaam prijkt nu bescheiden boven de brievenbus van de Prinsenhof.

Uit de krant