Afbeelding

Een uitgebreid bakkie met Marit Hogervorst

Human Interest Een bakkie met...

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek doen bezoekers een bakkie bij de VVV en zijn zij aan het woord. Wie zijn ze, wat doen ze, wat is er zo leuk aan Noordwijkerhout en wat moet je zeker nog een keer doen? Onder het genot van een bakkie koffie, beantwoorden ze een aantal vragen. Deze week (wat uitgebreider in verband met het komende corso):


Marit Hogervorst- Bierhoff
Corsogroep KAVB Noordwijkerhout

Hoe lang ben je actief bij KAVB

In 1963 is een aantal actieve leden van de KAVB Noordwijkerhout (Koninklijke Algemeene Vereeniging Bloembollencultuur) begonnen met een eigen corsowagen op te bouwen met een groot aantal vrijwilligers. Uiteindelijk is er besloten dat dit een aparte groep moest worden die zich uitsluitend met de opbouw van de corsowagen bezighield, wat tot op heden een goed concept gebleken is. Corsogroep KAVB Noordwijkerhout bestaat dus 54 jaar. Ik ben sinds 2011 actief in het bestuur van de corsogroep.

Wat doet de KAVB precies?

Het bestuur van de corsogroep bestaat uit een team van acht enthousiaste vrijwilligers die allemaal iets te maken hebben met de Bollenstreek en het 'corsovirus' in hun bloed hebben. De gehele organisatie wordt door het bestuur zelf geregeld, vanaf het ontstaan van de schetstekening, het steken tot het verzorgen van de figuranten, maar ook het contact met de vrijwilligers die op de stekersdagen komen steken. De financiering is altijd gedaan door de Noordwijkerhoutse kwekers die lid zijn van de KAVB. Zij betalen een opslagpercentage over hun contributie voor de corsowagen. Naast groep 8 van de St. Victorschool in Noordwijkerhout komen elk jaar vele vrijwilligers helpen om de Corsowagen tot een mooi bloeiend geheel te maken.

Wat is er leuk aan ons dorp?

Noordwijkerhout is gezellig en gastvrij en heeft een groot verenigingsleven, waar vele activiteiten georganiseerd worden. Denk aan het verlichte bloemencorso, kermis, carnaval, lichtjesavond, en ga zo maar door.

Wat is je favoriete plek in het dorpscentrum?

Dat is natuurlijk in het hart van Noordwijkerhout, in en om de Witte Kerk. Niet alleen een plek waar je je geloof kunt belijden, maar ook naar concerten kunt, waar prachtige tentoonstellingen gehouden wordt, waar gedineerd kan worden, waar speciale evenementen georganiseerd kunnen worden. De Witte Kerk geeft een hele speciale en warme sfeer.

Wat is de leukste activiteit in het dorp?

Het Bloemencorso Bollenstreek uiteraard! Na twee dagen hard werken met ruim 140 vrijwilligers staat onze praalwagen in de bloemen. We rijden dit jaar met Boer & Bont, wat gebouwd is op een gloednieuw onderstel. Vrijdagmiddag 21 april komen alle praalwagens al naar Noordwijkerhout toe. Het bijzondere is dat de praalwagen van corsogroep De Zilk als onze praalwagen van corsogroep KAVB Noordwijkerhout bij de Witte Kerk te bewonderen zijn. Vanaf 21.00 uur zijn alle praalwagens en luxe wagens prachtig verlicht tijdens de mooiste en fleurigste optocht van Bloemencorso Bollenstreek.

Wat moet je toch zeker nog een keer doen of zien in Noordwijkerhout?

Uiteraard naar het verlichte Bloemencorso Bollenstreek kijken op vrijdagavond 21 april in ons eigen dorp. Van woensdag 19 april tot en met zaterdag 22 april is in de Witte Kerk Flower Event 2017. De hele Witte Kerk is dan versiert met bolbloemen van Noordwijkerhoutse en Zilkse kwekers. Aanrader! Pak de fiets en geniet van onze mooie bloeiende bollenvelden. Wil je dat op een andere manier beleven, neem dan de rondvaartboot op het hoekje van de Langelaan/Westeinde. Tijdens de anderhalf uur durende tocht vaar je langs de bollenvelden.

Uit de krant