Afbeelding

Bruidsschat

Column Uit de Raadzaal

'Dat gaat niet gebeuren, dat gaat nergens over', zo reageerde Cramer (VVD) op een verzoek van de PvdA om nogmaals met Dorpsbehoud, de Monumentencommissie en de NOV om de tafel te gaan. Dorpsbehoud had per brief aangegeven dat, nadat de drie organisaties een akkoord hadden overeengekomen, wethouder Henri de Jong met de NOV had gesproken en een wijziging in de gesloten overeenkomst had aangebracht zonder de twee overige partijen hierin te kennen.

Het ging voornamelijk om het wijzigen van een aantal bomen rond het hof van de Witte Kerk. Eén boom minder. Daar ging het hoofdzakelijk om. Ook het deel van de verharding van het hof bleek wat groter uit te vallen dan aanvankelijk aangegeven. 'Gaat slechts om enkele vierkante meters' aldus de wethouder. Inderdaad het ging eigenlijk nergens om, maar afspraken zijn afspraken en het is niet aan de VVD, Cramer om te roepen, 'dat gaat niet gebeuren', oké dat de VVD het niet nodig vindt, maar de opmerking van Cramer hebben iets van het uitspreken van een 'veto' en zo werkt dat niet, je bent het niet met iets eens, maar geeft dan aan waarom niet, geld ook voor Cramer. Overigens gaf de wethouder dat er wel degelijk over aantal bomen is gesproken en Dorpsbehoud had moeten weten dat er één boom minder geplaatst zou worden. Doordat de kruinen van de bomen elkaar raken ontstaat er een mooie groene 'krans' rond het hof.

Het was de laatste begrotingsbehandeling van Noordwijkerhout. De begroting 2019 komt op het bordje van de nieuwe raad van de fusie gemeente Noordwijk. Opvallend wel dat er voor 2018 heel wat projecten nog 'snel' gerealiseerd gaan worden. Zo moet de woningbouw op 't Zilt in De Zilk worden aangepakt, de centrumvisie, proef afsluiten centrum en reconstructie hof en planten van de bomen, uitgevoerd voor het bloemencorso, ook de start van verkoop woningen op het BAVO terrein en aanpak reconstructie van ons sportpark. Noordwijk zal zich donderdagavond wel in de handen gewreven hebben. Met een sluitende begroting, zelfs een behoorlijk overschot, en de nog in 2018 te realiseren projecten, krijgt Noordwijk wel een prachtige 'bruidsschat' in de schoot geworpen. Nú maar hopen, dat het wel zal gebeuren, dat er ook in 2019 en komende jaren, wat betreft de begrotingen, de Noordwijkerhoutse 'aanpak', een overschot, zichtbaar zal blijven. JL.

Uit de krant