Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laat weten dat de 25 asielzoekers en hun 25 begeleiders vandaag naar een andere locatie verhuizen.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laat weten dat de 25 asielzoekers en hun 25 begeleiders vandaag naar een andere locatie verhuizen.

COA verhuist jonge asielzoekers naar andere locatie

Algemeen

De gemeente Noordwijk bracht donderdag naar buiten dat zij gaan ‘handhaven’ en de asielzoekers uit hun tijdelijke opvang in Hotel NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout wil zetten. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laat aan De Noordwijker weten dat de 25 asielzoekers en hun 25 begeleiders vandaag naar een andere locatie verhuizen.

Het bericht van de gemeente Noordwijk geeft de indruk dat de gemeente klaar is met het COA en dat de asielzoekers per direct door de gemeente op straat wordt gezet. Noordwijk gebruikt de term ‘handhaven’, maar als de redactie van De Noordwijker bij de gemeente navraagt wat hier mee wordt bedoeld, kan de gemeente daar niet direct antwoord op geven. Een woordvoerder moet dit uitzoeken.

Andere locaties

Een woordvoerder van het COA laat echter weten dat er andere locaties zijn gevonden voor de asielzoekers. De groep verhuisde diezelfde dag nog. ‘We zijn heel blij met de soepele houding vanuit Noordwijk waardoor deze groep iets langer op deze plek heeft kunnen verblijven. Ze gaan vandaag naar verschillende plekken in de regio. Gezien de huidige druk was het erg lastig nieuwe plekken te vinden. Dit komt helaas vaker voor en we doen er alles aan om ons aan gemaakte afspraken te houden’, aldus de woordvoerder van COA.

Uit de krant