Afbeelding

Nieuwbouw De Schelft opent naar verwachting in voorjaar 2026

Algemeen

Als alles volgens planning gaat, kunnen sporters al in het voorjaar 2026 een duik in het nieuwe zwembad nemen in de nieuwe De Schelft. ‘We liggen op koers’, zegt verantwoordelijk wethouder Roberto ter Hark. Hij verwacht het definitief ontwerp eind mei 2024 klaar te hebben. Hij vindt het fijn dat de projectorganisatie nu kan doorpakken.

Op basis van het voorlopig ontwerp besteedt de gemeente de technische installaties aan. Daarna volgt een technisch ontwerp. Noodzakelijk voor de aanbesteding van de bouw van het gebouw.

Aannemer gezocht

De zoektocht naar een aannemer start al vóór de zomer van 2024. Na het aanbestedingstraject verwacht de gemeente dat een aannemer eind januari 2025 start met de bouw van het zwembad De Schelft. Als alles volgens planning gaat, dan kunnen sporters al in het voorjaar 2026 een duik in het nieuwe zwembad nemen. De nieuwe De Schelft is een duurzaam gebouw. Er komen veel zonnepanelen bovenop die zorgen voor de stroom die nodig is. Er komt een eigen energie-opslagsysteem. Maar dat niet alleen. De nieuwe De Schelft kan, als dat een goede optie is, in de toekomst zo aangesloten worden op aardwarmte uit de Noordwijkse bodem.

Uit de krant