Startschot voor 25 sociale huurappartementen op Landgoed in den Houte

Algemeen

Landgoed in den Houte, het voormalige Bavo-terrein, vormde woensdag het decor van een feestelijk moment. De gemeente Noordwijk, bouwcombinatie Trebbe/Novaform en woningcorporatie Padua vierden namelijk de start van het bouwen van 25 sociale huurappartementen. Geheel symbolisch legden zij gezamenlijk, onder toeziend oog van vele belangstellenden, de laatste vloerplaat neer.

Wethouder Martijn Kortleven van de gemeente Noordwijk is blij met de start van de bouw. ‘De woningen zijn levensloopbestendig, de verwachting is dus dat er oudere mensen in gaan wonen, zij laten op hun beurt een woning achter, die vervolgens verkocht kan worden. Op deze manier ontstaat er een ‘treintje van verhuizingen’, en dat is hard nodig, gezien de woningnood.’

Trots

Arjan Hogeboom, directeur van bouwcorporatie Trebe, is trots. ‘Ik ben een trotse bouwer als ik zie wat er om me heen allemaal al gerealiseerd is. Dat er naast al deze woningen in dit fantastische gebied ook nog eens mooie sociale huurwoningen komen, is geweldig.’ Momenteel zijn er al 400 woningen gebouwd op Landgoed in den Houte. In totaal komen er ongeveer 700 woningen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop. De prognose is dat de woningen binnen een jaar af zijn, maar dat hangt volgens Hogeboom van veel verschillende, onzekere factoren af.

Strijd

‘In de gemeente Noordwijk is er sprake van een groot woningtekort. Ieder project dat hier de strijd tegen aangaat, is hard nodig. Samen met bouwcombinatie Trebbe/Novaform en woningcorporatie Padua hebben we hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik ben blij en verheugd dat we vandaag de start van de bouw kunnen inluiden’, vertelde wethouder Kortleven. ‘Dat je op een landgoed in een sociale huurwoning kan wonen, is tevens heel speciaal’, voegde hij hieraan toe.

Dubbel

Afzwaaiend voorzitter van de RVC van woningcorporatie Padua, Ron Nulkes, stelt dat Landgoed in den Houte een wijk is waar Noordwijkerhout trots op mag zijn. ‘Hier kunnen mensen met een kleine en een grote portemonnee terecht. En dat in een prachtig gebied, beter kan toch niet.’ De sociale huurwoningen blijven betaalbaar volgens Nulkes. Zo blijven de woningen nog 30 jaar voor de sociale doelgroep bereikbaar. Tevens was het feest vandaag de laatste publieke handeling van Nulkes, over twee maanden zwaait hij namelijk af. ‘Het is een dubbel gevoel. Enerzijds wist ik al dat mijn tweede termijn van vier jaar een keer zou eindigen, maar nu het dichtbij komt voelt het anders. Enerzijds kijk ik tevreden en voldaan terug, anderzijds ga ik het werk zeker missen.’

Uit de krant