Afbeelding
Foto: Cor de Mooij

NZLokaal: ‘Aankoop TuinExtra te veel gericht op toerisme in Noordwijk aan Zee’

Algemeen

NZLokaal is geen voorstander van de koop van het stuk grond van TuinExtra aan de Van Berckelweg in Noordwijk. De gemeente wil dit stuk gebruiken voor een opstapplek van de beachshuttle in de zomer. NZLokaal: ‘Daar schieten de meeste bewoners van onze gemeente niet veel mee op, terwijl het over aanzienlijke bedragen gaat die ook aan andere bestemmingen zouden kunnen worden besteed waar eigen inwoners wel van profiteren, zoals de Schelft.’

De politieke partij vindt dat de aankoop te veel gericht is op het toerisme in Noordwijk aan Zee. De partij zou bij aankoop van het perceel willen zien dat het ook gebruikt wordt voor andere doeleinden, zoals misschien flexwoningen.

Daarnaast vindt de fractie het niet netjes dat de eigenaresse van het perceel in de problemen komt als zij langere tijd geen inkomsten heeft uit de huuropbrengsten of verkoop.

NZlokaal wil onder andere van het college van burgemeester en wethouders weten hoeveel geld het project gaat kosten en of er nog andere locaties mogelijk zijn voor de pendelbus.

‘Als het college en de meerderheid van de gemeenteraad dit toch willen doorzetten, zou er zeker niet te veel voor de grond betaald moeten worden en voor meer doeleinden geschikt moeten zijn.’

Uit de krant