Arthur en zijn vrouw Yvonne blijven doen waar ze goed in zijn: alleen op een andere plek.|
Arthur en zijn vrouw Yvonne blijven doen waar ze goed in zijn: alleen op een andere plek.| Foto: caroline spaans

Lunchroom Arthur en Kaasspecialist Warmerdam wisselen van pand

Algemeen

Lunchroom Arthur en de naastgelegen kaasspecialist Joh. Warmerdam gaan dit jaar wisselen van locatie: dit najaar gaat de lunchroom (in een ander vorm) over naar het pand van de kaasspecialist en komt er een geheel nieuwe kaasspeciaalzaak van Arthur Warmerdam in het pand van de lunchroom. 

Door Caroline Spaans

Hoe een en ander er concreet gaat uitzien weten de eigenaren Yvonne en Arthur Warmerdam nog niet. Arthur is blij: hij wil graag uitbreiden. Yvonne heeft gemengde gevoelens: “Het gaat me toch aan het hart, want ik heb op deze plek zó lang gewerkt! Het voelt heel dubbel.”

Tussenwand

Met ingang van 1 maart wordt het zitgedeelte afgesloten met een tussenwand: wat voorlopig overblijft, is de zitbank en de tafels tegenover de toonbank en de loungehoek. Yvonne:  ”Ik word 62 en werk al 44 jaar fulltime. Met heel veel plezier hoor, laat dat duidelijk zijn. Ik ben gek op m’n klanten en m’n meiden. Maar de stress in de heel drukke periodes die het runnen van onze lunchroom óók met zich meebrengt, daar wil ik vanaf. Voor mij is het verkleinen van de zaak de enige mogelijkheid om wat stappen terug te doen en toch bezig te blijven in een wat lagere versnelling.” 

Arthur vult aan: “Door de wens van Yvon ben ik eens na gaan denken hoe we in de toekomst het pand in kunnen gaan richten. Want de kaaszaak barst zo’n beetje uit z’n voegen: noten branden doen we achter, inpakken doen we in de schuur. De zaak bestaat nu 66 jaar. Dáár kom ik meters te kort en in de broodjeszaak houden we straks meters over. Dus we hebben de knoop doorgehakt: dit najaar komt de kaaswinkel waar nu de lunchroom is en komt een soort lunchroom-to-go/catering aan de andere kant.” Dat Yvonne en Arthur gaan wisselen van locatie staat vast, maar hoe de lunchroom er straks uit gaat zien is nog niet concreet. Yvonne: “Voorlopig blijft de bank buiten nog tegen de pui staan, maar de pui wordt ook anders en het is niet neer de bedoeling dat we tien terrastafels buiten hebben straks.” 

Gewoon open

Bestellingen van bedrijven blijft Yvonne gewoon aannemen; ook op de dagen dat de lunchroom voortaan (met ingang van 4 maart) gesloten is op de maandag en dinsdag. Van woensdag tot en met zaterdag blijft Lunchroom Arthur tot zeker 1 oktober open, zij het in afgeslankte vorm, met minder zitplaatsen binnen en buiten. De kaaswinkel blijft gewoon zes dagen per week open. Alleen met de verhuizing in vermoedelijk oktober zal de zaak een dag of twee dicht zijn. 

Uit de krant