Afbeelding
Foto: Nick Vink

Mantelzorgers even zelf in het zonnetje

Algemeen

Noordwijkse mantelzorgers werden afgelopen weekend in het zonnetje gezet met een welverdiende high tea bij hotel De Witte Raaf voor de Dag van de Mantelzorg. Ook welzijnsorganisatie Welzijn Noordwijk en wethouder Roberto ter Hark spraken hun bewondering uit richting de zorgverleners.

Door Nick Vink

‘Ontzettend veel dank voor uw dagelijkse inzet met zoveel liefde voor uw naasten. Geniet vandaag, ontspan en blijf uw mooie werk voortzetten’, sprak de wethouder op deze zonnige zaterdagmiddag. Voor het eerst na twee coronajaren kunnen de mantelzorgers weer bij elkaar komen. Juist die periode is voor veel van hen extra zwaar geweest. ‘Daarom is het heel fijn dat we deze dag weer samen kunnen vieren’, vertelt Carola Roefs, adviseur bij Welzijn Noordwijk. Ook Ter Hark benadrukte de soms zware situatie van mantelzorgers: ‘Het is ook belangrijk dat u aan uzelf blijft denken, dat ook u blijft staan en de zorg kan blijven leveren. Als u het even niet meer weet, kunt u altijd aankloppen bij stichting Welzijn Noordwijk, die staan dan voor u klaar.’ 

Naast de high tea van afgelopen zaterdag zijn de Noordwijkse mantelzorgers uitgenodigd voor een optreden van de Anitaas in theater De Muze en kunnen ze aanspraak maken op de speciale ‘NoordwijkPas’. Met deze cadeaukaart ontvangen mantelzorgers een tegoed van 100 euro en kortingen die bij winkels in de gemeente besteed kunnen worden. Dit als waardering van de gemeente Noordwijk voor hun werk.

Volgend jaar wil Welzijn Noordwijk, in samenwerking met jongerenwerk, ook meer in contact komen met jonge mantelzorgers. ‘Op dit moment is er nog niet genoeg aandacht voor jongeren onder de 24 die zorg dragen voor hun broertje, zusje of een zieke ouder’, vertelt Wendy Clason, adviseur mantelzorg bij Welzijn Noordwijk.

Uit de krant