Welke kandidaat krijgt ketting | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Jon Hermans bij haar aanstelling tot waarnemend burgemeester. Rechts CvK Jaap Smit. | Foto: archief
Jon Hermans bij haar aanstelling tot waarnemend burgemeester. Rechts CvK Jaap Smit. | Foto: archief (Foto: pr.)

Welke kandidaat krijgt ketting

Voor het burgemeesterschap van Noordwijk hebben negentien kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Zo heeft de Provincie van Zuid-Holland kenbaar gemaakt op hun site. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting eind januari 2020 in functie treden.

De sollicitanten zijn veertien mannen en vijf vrouwen. Ze variëren in leeftijd van 42 tot 60 jaar. Onder hen heeft een aantal ervaring in het openbaar bestuur, ook zijn er sollicitanten uit het bedrijfsleven. Smit voert de komende maanden gesprekken met de sollicitanten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen. De commissaris streeft naar een breed samengestelde, hoogwaardige selectie. 

Na gesprekken tussen de vertrouwenscommissie met de geselecteerde kandidaten, wordt er door de commissie een aanbeveling gedaan op basis van de profielschets die eerder door de gemeenteraad is vastgesteld. De gemeenteraad zal naar verwachting in november twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen. Dit jaar gingen op 1 januari de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout op in de nieuwe gemeente Noordwijk. Jon Hermans-Vloedbeld is vanaf die datum door de commissaris van de Koning aangesteld als waarnemend burgemeester.

Zij blijft aan als waarnemer tot het moment waarop de vacature is vervuld.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>