Afbeelding
Foto: Trudy van den Berg

Verdiende overwinning voor Van Nispen

Sport

Vorig seizoen was Bernardus de grote concurrent van Van Nispen om de degradatie in de 3e Klasse A. Afgelopen zondag bleken de Zilkers dat niveau te zijn ontstegen, terwijl Bernardus moet vrezen dat het wederom tegen degradatie moet gaan strijden.

Van Nispen was vooral het eerste half uur veel sterker dan de gastheren uit Hazerswoude – Rijndijk. Het combineerde veel beter dan de tegenstander en er ontstonden mogelijkheden en zelfs kansen om te scoren. Halverwege de eerste helft was het raak. Een crosspass vanaf de rechterkant bereikte uitblinker Dick Verhoeven die de bal direct met de binnenkant rechts op het hoofd van Mike van Haaster plaatste. Die had geen moeite om met een simpele kopbal de Geel-Rode formatie van Roy Schulpzand op voorsprong te zetten. Daarna zakte het goede aanvalsspel van Van Nispen iets terug. Toch kon Bernardus daar niet van profiteren. Sterker nog: zij creëerden geen enkele kans op een doelpunt.

Na de rust werd de wedstrijd wat grimmiger. Het soms onbehouwen spel van Bernardus veroorzaakte veel harde overtredingen. (Lees verder op pagina 9)

Ook na rust bleef Van Nispen de beter voetballende ploeg, al ging het nu wat vaker mee met het simpele speld van de tegenstander. Lange ballen naar voren en maar zien wat er van komt. Er ging wederom geen enkele dreiging van de thuisploeg uit en Van Nispen kreeg genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Toen dat halverwege de 2e helft ook gebeurde was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Een frommelgoal, waarbij de bal een heel raar effect kreeg, verdween pardoes in het vijandelijke doel. Het was niet echt duidelijk of een eigen speler of Dick Verhoeven het laatste tikje gaf, maar dat maakte voor de verdiende overwinning geen verschil. Aanstaande zondag speelt Van Nispen tegen de nieuwe fusieclub Sporting Leiden. Deze altijd beladen wedstrijd begint op het Zilker Sportpark om 14.00 uur.

Uit de krant