Afbeelding

VVSB dit jaar nog altijd ongeslagen

Sport

voetbal ♦ VVSB heeft nog altijd de volle buit in 2018 binnen. Na overwinningen tegen GVVV, Achilles'29 en Rijnsburgse Boys werd ook Koninklijke HFC aan deze zegereeks toegevoegd.

Door Stefan van den Burg

Topschutter van Koninklijke HFC, Roy Castien, benutte in de eerste helft een strafschop voor de 0-1. VVSB rechtte de rug en kwam via Mitchell Theuns nog voor rust op gelijke hoogte. Nadat VVSB op 10 man kwam door de rode kaart van Tomas Arroyo, zette het de gasten uit Haarlem ook nog eens op 2-1. Een van richting veranderd schot van Loyd van der Wilden werd Tom Boks kansloos.

HFC start beter

VVSB moest het, ten opzichte van vorige week, doen zonder de geblesseerde Tim de Rijk en de zieke Mo el Osrouti. Voor hen stonden Loyd van der Wilden en Peet van der Slot in de basis. Hierdoor schoof Tomas Arroyo door naar het middenveld. Door de nieuwe samenstelling was het in het begin zoeken voor de thuisploeg en kwam de Koninklijke HFC beter uit de startblokken. De eerste kans was voor oud-prof Gertjan Tamerus. Zijn lepe kopbal uit een voorzet van spelmaker Roy Castien belandde op de paal.

Na ruim een kwartier kwamen de gasten uit Haarlem op voorsprong. Van der Slot beging een overtreding in de eigen 'zestien' waarna scheidsrechter Dröge de bal op de stip lag. Castien verzilverde hiermee zijn veertiende treffer van het seizoen. VVSB beet hierna snel van zich af en zag het schot van Van der Wilden op de vuisten van Tom Boks belandden.

Voor rust gelijk

Na een periode waarin het spel zich vooral op het middenveld afspeelde, kwamen de Noordwijkerhouters nog voor rust op gelijke hoogte. Uit de kluts kwam de bal bij Mitchell Theuns, die met een verdekt schot doelman Boks in de korte hoek verschalkte.

VVSB had nog voor rust al op voorsprong kunnen komen, maar de kopbal van opnieuw Theuns ging rakelings langs het doel van de Koninklijke HFC. Ook na de thee had VVSB de betere kansen, maar schoot het niet met scherp. Vladimir Jozic en Peet van der Slot konden beide het leer niet tussen de palen krijgen. Na 63 minuten kwam VVSB, voor de 4e keer dit seizoen, met 10 man te staan. Arroyo haalde hard door op Castien en mocht direct vertrekken van Dröge.

Ondanks de rode kaart had VVSB uit de counter de betere kansen. Met nog een kwartier te gaan kapte Van der Wilden van links naar binnen. Het schot met rechts ging via een been van de Koninklijke HFC achter de verslagen doelman van de gasten. De ploeg van Ted Verdonkschot probeerde het wel, maar had bijzonder veel moeite om de bal bij een ploeggenoot te krijgen rondom het strafschopgebied van VVSB. Het slotakkoord was voor doelman Valk, hij pakte de inzet van Tamerus en hield de 3 punten binnenboord.

Opstelling en scoreverloop

VVSB – Koninklijke HFC 2-1: 18. Castien (p) 0-1, 40. Theuns 1-1, 75. Van der Wilden 2-1.
VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot, Zwart, Vijlbrief, Jozic, Arroyo, Theuns (90. Van Niel), Bekooij, Pauw, Van der Wilden (80. Verlaan).